Home » Actueel » Nieuws » Heeft u een vraag aan de gemeente? Stel hem via WhatsApp!

Heeft u een vraag aan de gemeente? Stel hem via WhatsApp!

Uw vragen aan de gemeente kunt u voortaan ook stellen via WhatsApp. Dit medium wordt door meer dan de helft van de Nederlanders gebruikt en is daardoor een mooie toevoeging aan de andere communicatiemiddelen van de gemeente.

logo Whatsapp

Als gemeente willen we onze dienstverlening aan u verbeteren en moderniseren. We willen u sneller en makkelijker een goed antwoord geven op uw vragen. Het gebruik van WhatsApp past bij deze ambitie.

Hoe werkt het?

Heeft u een vraag aan de gemeente, dan kunt u een berichtje sturen via Whatsapp naar het telefoonnummer 06 23 20 98 13. Binnen kantooruren beantwoorden we uw vragen altijd zo snel mogelijk. Bij complexe vragen zullen we mogelijk op een andere manier contact met u opnemen.

Dit mobiele telefoonnummer kan alleen worden gebruikt om WhatsApp-berichten te sturen. Het is niet mogelijk om ons op het nummer te bellen of sms’en. Ook groepsgesprekken via Whatsapp beantwoorden we niet.

Proef

Wethouder Raf Daenen verwacht dat WhatsApp verschillende voordelen biedt, bijvoorbeeld ten opzichte van telefonische afhandeling van vragen. “Het is een laagdrempelige manier om direct een vraag te stellen. Een Appje stuur je makkelijk even tussen de dagelijkse bezigheden door. Aangezien veel mensen dagelijks gebruik maken van WhatsApp, gaat de gemeente daar graag in mee.”

WhatsApp

WhatsApp is een gratis berichtenservice waarmee je elkaar een tekstbericht stuurt. Het is ongeveer hetzelfde als het versturen van een sms, maar dan via het internet. Voor Whatsapp heb je een smartphone nodig met een internetverbinding of WiFi. Behalve tekstberichten kun je ook foto’s, video’s en geluidsopnames versturen en je locatie delen.