Iedereen moet meer betalen voor gas en elektriciteit. Hierdoor hebben mensen moeite om hun energierekening te betalen. De gemeente wil deze mensen graag helpen. Daarom krijgt iedereen die er recht op heeft een eenmalige energietoeslag. De energietoeslag is verhoogd van 800 euro naar 1.300 euro. Heeft u hier recht op? Of heeft u de energietoeslag al aangevraagd en wilt u weten wanneer u de extra 500 euro krijgt? In dit bericht vertellen we u erover. Let op: u kunt tot en met 31 oktober 2022 een aanvraag indienen.

Wat is de energietoeslag? 

De energietoeslag is een eenmalig bedrag van 1.300 euro. Dat geld is bedoeld om u te helpen met het betalen van de rekeningen voor gas en elektriciteit. U heeft recht op de energietoeslag als u een laag inkomen heeft. Dit kan inkomen zijn uit werk, een uitkering of wanneer u ondernemer bent met inkomsten uit uw eigen bedrijf. Kijk voor meer informatie www.kempengemeenten.nl/energietoeslag(externe link) of neem contact op met Maatschappelijke Dienstverlening: (0497) 74 55 44. Elke dag is er een telefonisch spreekuur tussen 9.00 uur en 11.00 uur waar u met al uw vragen terechtkunt. Of mail uw vraag via md@kempengemeenten.nl.  

Hoe kunt u de eenmalige energietoeslag krijgen?

Sommige mensen hebben de energietoeslag al automatisch ontvangen, bijvoorbeeld omdat zij een uitkering krijgen van de gemeente. Deze mensen hebben de eenmalige energietoeslag afgelopen mei ontvangen. Als je de energietoeslag niet automatisch hebt ontvangen, moet je deze zelf aanvragen.

Heeft u al een aanvraagformulier ingediend?

U ontvangt een bericht zodra uw aanvraag voor energietoeslag door een consulent in behandeling is genomen. Wij verzoeken u vriendelijk om dit bericht af te wachten. In verband met de grote hoeveelheid aanvragen kan dit wat langer duren dan dat u van ons gewend bent.

Wanneer ontvangt u de aanvullende 500 euro?

Alle inwoners die inmiddels 800 euro hebben ontvangen krijgen na 1 oktober automatisch het extra bedrag van 500 euro op hun rekening. U hoeft hiervoor dus niet opnieuw een aanvraag in te dienen. 

Hulp bij uw aanvraag

Het aanvraagformulier vindt u op: www.kempengemeenten.nl/energietoeslag(externe link). Een papieren aanvraagformulier kunt u ook ophalen bij de balie van het gemeentehuis in Oirschot. Heeft u hulp nodig bij het invullen van het aanvraagformulier? Neem dan contact op met Maatschappelijke Dienstverlening: (0497) 74 55 44. Elke dag is er een telefonisch spreekuur tussen 9.00 uur en 11.00 uur waar u met al uw vragen terechtkunt. Of stuur een e-mail naar md@kempengemeenten.nl.  

Meer informatie?

Kijk op www.kempengemeenten.nl/energietoeslag.(externe link) Hier vindt u ook een overzicht met veel gestelde vragen.