Home » Actueel » Nieuws

Nieuws

 • Herontwikkeling Groot Bijstervelt gaat nieuwe fase in

  (21-12-2016)

  Op 20 december heeft de gemeenteraad unaniem besloten om een krediet beschikbaar te stellen voor de ontwikkeling, beheer en onderhoud van Groot Bijstervelt. Hiermee gaat de ontwikkeling van Groot Bijstervelt een nieuwe fase in.

  Lees verder
 • Oirschot blijvend verbonden

  (13-12-2016)

  Tijdens de inloop- en inspraakavond Oirschot blijvend verbonden op 8 november in het gemeentehuis heeft de comitégroep "Houdt de Groene Corridor open" ongeveer 3000 handtekeningen aangeboden aan wethouder van Hoek. De handtekeningen zijn voor de gemeenteraad aanleiding om aan tafel te gaan met de gemeenteraad van Eindhoven. Op woensdag 23 november hebben de raden van Oirschot en Eindhoven met elkaar gesproken over de Oirschotsedijk.

  Lees verder
 • Ontwikkelingen AVO Westelbeers

  (08-12-2016)

  De afgelopen jaren hebben we te maken gehad met een hoge instroom van asielzoekers in ons land. Inmiddels is het aantal mensen dat asiel aanvraagt in Nederland flink afgenomen. Door deze afname en het aantal extra opvangplekken dat de laatste jaren is gerealiseerd heeft COA alle opvanglocaties in ons land, waaronder avo Westelbeers opnieuw bekeken. In dit kader heeft het COA onlangs besloten om geen nieuwe asielzoekers meer in AVO Westelbeers op te vangen. De locatie blijft gedurende de periode van de bestuursovereenkomst, tot mei 2018, wel in stand als bufferlocatie.

  Lees verder
 • Landcoöperatie dal van de kleine beerze genomineerd voor de kempentrofee

  (02-12-2016)

  De Brabantse Kempentrofee is een aanmoedigingsprijs voor bedrijven, organisaties en personen om innovatie en samenwerking in de regio de Kempen te stimuleren.

  Lees verder
 • Verzekeren voor minder geld

  (10-11-2016)

  De gemeente Oirschot heeft een collectieve zorgverzekering afgesloten voor inwoners met een laag inkomen en weinig vermogen. Door hieraan deel te nemen, bent u beter verzekerd voor minder geld.

  Lees verder
 • Sporten op kunstgrasvelden

  (10-10-2016)

  Op dit moment is naar aanleiding van een reportage in Zembla aandacht in de media over de mogelijke gezondheidsrisico’s verbonden aan het gebruik van kunstgrasvelden. Het gaat om de rubberkorrels (“rubbergranulaat”) die ingestrooid worden bij kunstgras voetbalvelden.

  Lees verder
 • Hoe maak je een afspraak met de gemeente Oirschot? Bekijk het filmpje!

  (03-06-2013)

  Vanaf 3 juni kunt u alleen nog maar op afspraak terecht bij de centrale balie. In een filmpje leggen we uit hoe u online een afspraak kunt maken.

  Lees verder