Home » Actueel » Nieuws » Geef u op voor de WhatsApp Buurtpreventieapp

Geef u op voor de WhatsApp Buurtpreventieapp

In diverse wijken in Oirschot zijn inwoners gestart met WhatsApp buurtpreventie groepen. Bijna de hele gemeente is gedekt met WhatsAppgroepen. Nu zoeken we enthousiaste inwoners die een WhatsAppgroep willen opstarten of die aan willen sluiten bij bestaande WhatsAppgroepen.

Als u aansluit draagt u een steentje bij aan een veiligere woon- en werkomgeving!

Buurtbewoners gebruiken steeds vaker WhatsApp om elkaar te attenderen op verdachte situaties in de buurt. Door WhatsApp te gebruiken is Iedereen in de buurt snel geïnformeerd over de situatie en kunnen er eventueel maatregelen worden genomen.

WhatsApp groep

De groep bestaat maximaal uit 256 deelnemers, aangestuurd door een coördinator. Alle groepen hebben dezelfde werkwijze. WhatsApp is een burgerinitiatief; de politie komt alleen in actie wanneer een melding via 112 wordt gedaan.

Meer weten?

Bent u ook enthousiast geworden en wilt u meewerken aan dit burgerinitiatief, laat het ons weten. Gemeente en politie helpen bij het opzetten van nieuwe WhatsApp buurtpreventie groep of brengen u in contact met een bestaande groep in uw buurt. U kunt contact opnemen met gemeente Oirschot, Yolande van der Bruggen of Hendrikje Gloudemans via tel. (0499) 58 33 33, email info@oirschot.nl.