Home » Actueel » Nieuws » WhatsApp buurtpreventie in Oirschot groot succes

WhatsApp buurtpreventie in Oirschot groot succes

Borden buurtpreventie geplaatst
Afgelopen week zijn er bij de ingangen van Oost- West- Middelbeers, Spoordonk, Oirschot en op diverse plaatsen in het buitengebied buurtpreventieborden geplaatst.

De borden zorgen ervoor  dat bewoners bewuster worden van hun eigen omgeving en de rol die ze hier in hebben. Daarnaast zorgen de borden voor een afschrikwekkende werking op inbrekers. Gegevens wijzen uit dat in een wijk waar buurtpreventie actief is, het aantal inbraken afneemt.

WhatsApp buurtpreventie werkt!

In de meeste  buurten in Oirschot, Oost- West- Middelbeers en Spoordonk hebben  inwoners  de afgelopen tijd, het initiatief genomen om een WhatsAppgroep Buurtpreventie op te starten. Dankzij deze
WhatsAppgroep Buurtpreventie hebben inwoners de mogelijkheid om verdachte omstandigheden in hun eigen woonomgeving met elkaar te delen en door te geven aan de politie. Hierdoor kan de criminaliteit worden verminderd. Tegelijkertijd wordt de sociale samenhang vergroot en dit roept veel enthousiaste reacties op.

Samenwerken aan een veilige buurt

Gemeente en politie ondersteunen deze initiatieven van harte. Alle bij de gemeente bekende WhatsApp buurtpreventiegroepen zijn met elkaar verbonden door  een zogenaamde regiegroep:  Veilig Gemeente Oirschot.  Deze regiegroep bestaat uit de beheerders van alle WhatsApp groepen, de politie en de gemeente.

Initiatiefnemers buurtpreventiegroep WhatsApp onthullen eerste bord

Ook meedoen?

Bent u ook enthousiast geworden en wilt u meewerken aan dit burgerinitiatief? Dit kan door aan te sluiten bij een bestaande WhatsApp buurtpreventieapp groep of door er zelf een te beginnen. Laat dit ons weten!

Gemeente en politie helpen zowel bij het opzetten van nieuwe WhatsApp buurtpreventie appgroepen als bij het  in contact brengen met een bestaande groep in uw buurt.

U kunt contact opnemen met Gemeente Oirschot, Yolande van der Bruggen of Hendrikje Gloudemans, via tel. (0499) 58 33 33, email info@oirschot.nl