Beste inwoners van Oirschot, Spoordonk en de Beerzen,

Medeleven, respect, trots, opluchting, onzekerheid. Al deze gevoelens liepen gisteravond weer door elkaar na het horen van de persconferentie. Natuurlijk zetten we opnieuw de schouders eronder met elkaar want er is maar één manier om het virus onder controle te krijgen en dat is samen.

Wij zijn zelf de sleutel. Alleen door onze contacten flink te beperken kunnen we de verspreiding tegen gaan. Dit is echt nodig want de situatie in de ziekenhuizen is té ernstig.

Maar wat leef ik tegelijkertijd mee met al onze ondernemers, in de horeca maar ook in andere sectoren, die weer een klap te verduren krijgen. Heb ik respect voor al die vrijwilligers en organisatoren die evenementen moeten annuleren waar met hart en ziel aan gewerkt is. Ben ik trots op al die inwoners die gisteren massaal hun steun uitspraken richting de vrijwilligers van Sinterklaas Oirschot. Omdat het doek in De Enck dit weekend helaas gesloten blijft. Dit laat zien dat we het in Oirschot, Spoordonk en de Beerzen samen doen!

Ook was er bij veel mensen waarschijnlijk gisteren een gevoel van opluchting dat de scholen open zullen blijven. Misschien wel spannend maar samen pakken we die handschoen op om dat zo veilig mogelijk te doen.

En natuurlijk is er bij iedereen gewoon onzekerheid, wanneer is dit nu een klaar? Niemand kan ons dat antwoord geven. En ondanks die onzekerheid weet ik dat het overgrote deel van onze inwoners er ook nu weer de schouders onder zal zetten en zich aan de maatregelen zal houden. Dank daarvoor!

Producten uit Oirschot

Graag wil ik afsluiten met een oproep richting al onze inwoners. Want natuurlijk koopt u altijd al veel lokaal. Maar laten we zeker deze dagen al die prachtige ondernemers niet vergeten. Zij maken er veel werk van om ons te laten genieten en verdienen absoluut uw steun en vertrouwen!

Met warme groet,

Judith Keijzers-Verschelling

Burgemeester gemeente Oirschot