In november en december geeft de politie in samenwerking met de gemeente Oirschot, KBO Oirschot en Beers Vitaal een voorlichting aan senioren over online veiligheid.

Maak het ze niet te makkelijk

Oplichters worden steeds slimmer. Ze verzinnen steeds weer nieuwe manieren om mensen op te lichten. Ook corona leverde nieuwe methodes op: zo doen criminelen zich voor als verpleger en willen ze u zogenaamd komen prikken. Of een bankmedewerker komt wel bij u langs, omdat u niet naar de bank kunt komen. Helaas zien wij dat ouderen vaak het doelwit zijn van deze oplichters. 

Voorlichting over online veiligheid

De politie, de gemeente Oirschot, KBO Oirschot en Beers Vitaal hebben de handen ineen geslagen om voorlichting te geven over de verschillende methodes van deze oplichters. Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee! Naast uitleg over de verschillende methodes, krijgt u ook informatie over wat u moet doen als u slachtoffer bent geworden. Zo is het belangrijk om aangifte te doen en de gebeurtenis bespreekbaar te maken. We vertellen er graag meer over tijdens de twee voorlichtingsbijeenkomsten.

Waar en wanneer?

De eerste bijeenkomst vindt plaats op 16 november om 10.30 uur in Ons Mevrouw, Doornboomstraat 32 in Middelbeers. De tweede bijeenkomst organiseren we op 15 december om 14.00 in het KBO-gebouw aan de Vier Uitersten 17 in Oirschot. Aanmelden is niet nodig. De bijeenkomsten duren ongeveer een uur.