Wat is het?

Wanneer u wilt bouwen in een gebied waar dit volgens het bestemmingsplan niet mag, vraagt u aan de gemeente om een bouwvlak aan het bestemmingsplan toe te voegen.

In een bestemmingsplan staat hoe de grond in een gebied en de gebouwen die daarop staan, gebruikt mogen worden. Een bouwvlak in het bestemmingsplan betekent dat er gebouwd mag worden.

Wat kost het?

De kosten zijn afhankelijk van welke procedure wordt gevolgd (wijziging bestemmingsplan, herziening bestemmingsplan of vrijstelling volgens art. 19.1 Wet Ruimtelijke Ordening). Kijk voor de verschillende tarieven in de tarieventabel.

Direct regelen

A
h

Een principeverzoek voor het aanpassen van een bestemmingsplan kunt u als burger of als organisatie, vereniging of instelling indienen.

Als burger kunt u de aanvraag digitaal doen. Hiervoor heeft u DigiD nodig.

Als organisatie, vereniging en instelling kunt u momenteel helaas de aanvraag nog niet digitaal doen. U kunt gebruik maken van een Word-formulier dat u kunt opsturen naar de gemeente. 

Aanvraag Principeverzoek voor inwoners

Afspraak maken

  • Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0497-531300 of maak een afspraak via het contactformulier.

    Vergunningen en meldingen worden behandeld door VTH de Kempen. Dit is een afdeling van de Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking Kempengemeenten en is gevestigd in het gemeentehuis van Eersel.

Contactformulier VTH de Kempen

Wat moet ik doen?

U kunt bij de gemeente een schriftelijk verzoek indienen voor het aanbrengen van een bouwblok. Het is raadzaam om in dit verzoek precies aan te geven wat u wilt gaan bouwen en wat de functie van het bouwwerk wordt.

Voor het laten wijzigen van een bestemmingsplan dient u een principeverzoek in. Dit kunt u doen onder het tabblad direct regelen.

Wat neem ik mee?

  • een bouwplan met situatieschets en plattegronden
  • gaat het om bedrijfsactiviteiten: een bedrijfsplan

Wetgeving

Heeft u gevonden wat u zocht?