Op 3 juni organiseert Brandweer Oirschot brandweerwedstrijden (ook wel vaardigheidstoetsen genoemd) samen met het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC).

Het ABWC bevordert de vakbekwaamheid van de Nederlandse brandweerkorpsen door het organiseren van de vaardigheidstoetsen. Want vakbekwaam blijven is zeker zo belangrijk als vakbekwaam worden. Elk jaar organiseert het ABWC door heel Nederland verschillende soorten vaardigheidstoetsen.
 
Op 3 juni komen diverse brandweerkorpsen uit het land naar Oirschot om hun vaardigheden laten zien en strijden voor de eerste 3 plaatsen. De nummer 1 mag op 22 september gaan strijden om het Landskampioenschap in de Hoofdklasse. 

Logo ABWC Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité

Realistisch scenario

De vaardigheidstoets die de ploegen moeten afleggen, heeft een realistisch karakter. Het is een scenario dat ze ook in de dagelijkse praktijk tegen kunnen komen. Bij dit scenario, dat door Brandweer Oirschot is bedacht, worden de deelnemers op hun kennis en kunde beoordeeld door een vakjury. Het vraagt naast samenwerken in teamverband een groot improvisatievermogen van deze brandweermannen- en vrouwen.

Toeschouwers zijn welkom

Vind je het leuk om te komen kijken naar de inzet van deze ploegen, dan ben je van harte welkom in de brandweerkazerne van Oirschot. Het eerste team begint om 8:00 uur en het laatste team rond 15:25 uur. De locatie van deze dag mogen we nog niet prijsgeven, deze informatie krijg je op de brandweerkazerne. 

Brandweerauto's Oirschot bij het oude Raadshuis