Op maandag 20 september start in gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden de cursus Politiek Actief. Bent u benieuwd hoe de lokale democratie werkt? En wilt u een kijkje nemen achter de schermen van de lokale politiek en het gemeentebestuur? Misschien bent u wel enthousiast om ook politiek actief te worden. Na afloop van de cursus kunt u dit aangeven. De cursus is gratis, laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. 

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wilt weten over hoe de gemeente werkt en wat de lokale politiek inhoudt. Hoe kunt u meer invloed uitoefenen op de lokale besluitvorming? U leert er alles over via deze cursus. Er is geen basiskennis vereist!

Van debatteren tot speeddaten

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten van 19.30 tot 22.00 uur. Naast theoretische kennis verbeteren de deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren. De theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen. 

Programma

De cursusavonden vinden op wisselende locaties plaats binnen de Kempengemeenten. Het programma ziet er als volgt uit:

  • Introductie en kennismaking, algemene staatsinrichting
  • De gemeente
  • De gemeenteraad
  • Debatteren
  • Raadsvergadering bijwonen in eigen gemeente

Aanmeldinformatie

ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat verzorgt de cursus. Kijk voor meer informatie op www.prodemos.nl. Aanmelden is gratis en kan bij griffier Han Struijs (raadsgriffier) via h.struijs@oirschot.nl tot uiterlijk 16 augustus 2021, onder vermelding van je naam, woonplaats, e-mailadres en telefoonnummer. Wacht niet te lang met aanmelden, want het aantal plaatsen is beperkt!