Helaas krijgen we in Oirschot regelmatig meldingen van gesloten elektrische fietsen. Bijvoorbeeld in winkelcentrum De Loop, maar ook in andere gebieden moet u alert zijn. Want wist u dat de kans dat uw e-bike wordt gestolen met meer dan 200% is gestegen sinds 2010? Naast gelegenheidsdieven zijn tegenwoordig vooral georganiseerde bendes actief. De fietsen worden door deze bendes vaak met dichte sloten in een busje geladen en pas later opengebroken. Zorg daarom ervoor dat u uw fiets met een tweede slot vast zet en geef fietsendieven zo geen kans!

Samen blijven we alert

Als gemeente werken we samen met de politie om het aantal diefstallen terug te dringen. De politie heeft hier veel aandacht voor en blijft extra observeren. We kijken daarbij naar de mogelijkheden om de kans op diefstallen te verkleinen. Ook raden we u aan om zelf de nodige maatregelen te nemen.

Wat kunt u zelf doen?

Graag geven wij u een aantal eenvoudige tips om het fietsendieven lastiger te maken om uw fiets te stelen:

  • Zet uw fiets altijd vast met een tweede slot. Het kost dieven meer tijd om twee sloten te forceren. Dit verkleint de kans op diefstal. 
  • Zet uw fiets met dit tweede slot altijd vast aan een vast object zoals een brug of fietsenrek. 
  • Plaats uw fiets in het zicht. Dieven houden er niet van om bekeken te worden. 
  • Of zet uw fiets in een af te sluiten schuur of op een beheerd terrein. Zet ook hier uw fiets op slot.
  • Heeft uw fiets een afneembaar display? Haal deze dan altijd van uw fiets af als u niet fietst. Zo is de fiets niet meer als elektrische fiets te gebruiken. 
  • Doe altijd aangifte als uw fiets gestolen is. De politie kan uw fiets en de dader(s) alleen opsporen als u aangifte doet.

Verdachte zaken melden

Ziet u verdachte zaken? Meld dit dan bij de politie via 112. Heeft het geen spoed? Bel dan 0900 - 8844. Samen blijven we alert!

Flyer Fietsendiefstal - NIET Lopen, Leg 'm aan de ketting