Elk jaar ruimen inwoners op verschillende plaatsen zwerfafval op tijdens de Landelijke Opschoondag. Jong en oud, verenigingen en collega’s, iedereen is welkom. Door de huidige coronamaatregelen gaat de Landelijke Opschoondag in de Kempen dit jaar niet door. 

Geen afvalbingo dit voorjaar

Elk jaar gaan groepen inwoners in het voorjaar de strijd aan tegen zwerfafval tijdens de Afvalbingo. Helaas is dat dit jaar anders. De huidige coronamaatregelen laten het niet toe om een grootschalige actie te organiseren tijdens de Landelijke Opschoondag. Later in het jaar kijken we naar de mogelijkheid om in actie te komen tijdens World Cleanup Day (september). 

Gevulde afvalzakken van de Afvalbingo

Kom zelf in actie

Gelukkig is het gedurende het jaar toch altijd mogelijk om zelf in actie te komen tegen zwerfaval! Als ZAP-vrijwilliger zetten verschillende inwoners zich al in om zwerfafval in de gemeente op te ruimen. Als ZAP-vrijwilliger word je ondersteund door de gemeente met opschoonmaterialen en het afvoeren van het zwerfafval. Vraag naar de mogelijkheden of meld je aan via teamschoon@deries.eu.