Op dinsdag 30 maart, de geboortedag van Vincent van Gogh, ondertekenden 50 Brabantse partners de samenwerkingsovereenkomst voor het Van Gogh Nationaal Park in oprichting. Gemeente Oirschot is één van die partners en maakt nu onderdeel van dit nieuw nationaal park.

Groene Loper voor Nationaal Park

Op 30 maart 2021 is ‘Van Gogh Nationaal Park in ontwikkeling’ officieel van start gegaan. Namens meer dan 50 samenwerkende partners, hebben Commissaris van de Koning Ina Adema en Voorzitter Yvo Kortmann symbolisch de deur geopend naar het landschap van de toekomst. Dat deden ze op landgoed Out Herlaer in het bijzijn van Donné Slangen, Directeur Natuur van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Als pioniers bundelen de Brabantse partners vanuit verschillende belangen hun krachten voor de ontwikkeling van natuur en landschap in een stedelijke omgeving met 1,5 miljoen inwoners. De uitvoering van het Masterplan Van Gogh NP i.o. is daarmee als proeftuin van start gegaan met Vincent Van Gogh als inspiratiebron. 
Bezoek de website www.vangoghnationalpark.com voor meer informatie en lees het interview met wethouder Piet Machielsen.

Landschapstriënnale 2021

Van Gogh NP i.o. is gastregio voor de Landschapstriënnale 2021 die op 1 april van start gaat. Daarin staan hoogwaardig groen en de vernieuwing van het landschap centraal in tien Landschapslaboratoria. De resultaten daarvan dragen bij aan de ontwikkeling van het Van Gogh NP i.o. Op 23, 24 en 25 april organiseren gemeente Oirschot, Eindhoven en het Brabants Landschap de Landschapsloboratoria High Tech High Green. Kijk voor meer informatie op: www.hightechhighgreen.nl.