Het is deze week de landelijke Week van de Veiligheid. In strijd tegen criminaliteit richt de week zich dit jaar op ondernemers. Criminelen zochten sinds de komst van corona andere, slinkse manieren om geld van deze doelgroep af te troggelen. Tijdens deze Week van de Veiligheid zetten gemeenten, brancheorganisaties en politie zich daarom in om lokale ondernemers te informeren over de signalen van crimineel gedrag en hoe ondernemers zich hiertegen kunnen weren. 

Bewust of onbewust kunt u als ondernemer te maken krijgen met criminaliteit. Bijvoorbeeld als de kassa wordt leeggeroofd (overval), als u wordt opgelicht (fraude), u onder druk wordt gezet om een ruimte ter beschikking te stellen voor criminelen (ondermijning) of als mensen tijdens een onderlinge ruzie uw zaak kort en klein slaan (geweld). Ook krijgen ondernemers en hun medewerkers regelmatig te maken met email met links naar valse websites, met telefoontjes van zogenaamde bankmedewerkers (spoofing) of een andere vorm van gedigitaliseerde of cybercriminaliteit.

Word geen slachtoffer 

Tijdens de Week van de Veiligheid kunnen ondernemers en hun medewerkers deelnemen aan diverse activiteiten om zich beter te beschermen tegen criminaliteit. Zo kunt u deelnemen aan de E-learning ‘Laat je niet overvallen’ en ‘Voorkomen van en omgaan met agressie en winkeldiefstal’. Ook kunt u het Dilemmaspel ‘praten of laten’ downloaden. Dit Dilemmaspel is ontwikkeld om een bijdrage te leveren aan het bespreek-baar maken van interne fraude. Ga voor de E-learnings en het Dilemmaspel naar www.oirschot.nl/week-van-de-veiligheid. 

Online talkshows

Van 11 tot en met 14 oktober kunt u elke avond een online talkshow bijwonen. Ewout Genemans leidt de shows, die in het teken staan van criminaliteit. Hierin krijgt u veel informatie en praktische tips. U kunt de talkshows volgen via  www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/week-van-de-veiligheid. Iedere avond om 19.30 uur komt er een talkshow online. De talkshows gaan over de volgende onderwerpen:

  • Maandag 11 okt 2021: Cyber/gedigitaliseerde criminaliteit 
  • Dinsdag 12 okt 2021: Overvallen 
  • Woensdag 13 okt 2021: Ondermijning 
  • Donderdag 14 okt 2021: Geweld 

Meer weten over de Week van de Veiligheid? Kijk op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/week-van-de-veiligheid