In onze gemeente worden volop woningen gebouwd! En dat werd vorige week meerdere keren feestelijk gemarkeerd. Zo werd maandag 10 juli de bouw van appartementencomplexen De Drie Eiken in Ekerschot Noord feestelijk ingeluid met de onthulling van het bouwbord. Daarnaast startte woensdag 12 juli de bouw van de woningen aan de Eindhovensedijk (Moorland) en donderdag 13 juli de bouw van het woonzorgcomplex van Cello, ook in Ekerschot-Noord. In Oirschot bouwen we door!

De Drie Eiken – Ekerschot Noord

Tussen de Peperstraat, Oude Grintweg en Kempenweg komt de nieuwe woonwijk Ekerschot Noord. Op deze plek bouwen we in totaal 150 woningen voor zowel starters, senioren als doorstromers. Onderdeel van het project zijn de appartementen van De Drie Eiken, verdeeld over drie elegante gebouwen. Hiervan zijn er 28 koop- en 24 sociale huurappartementen. Van de 28 koopappartementen, verdeeld over twee gebouwen, is inmiddels de helft verkocht. Heeft u interesse in de koopappartementen? Kijk op www.drieiken.nl(externe link) of neem contact op met Lelieveld makelaars of Kin makelaars. Zodra de woningen in de verhuur gaan, vindt u daar meer informatie over via www.wooniezie.nl(externe link)

Startmoment voor de bouw van De Drie Eiken – Ekerschot Noord

Eindhovensedijk (Moorland)

Aan de Eindhovensedijk, op een braakliggend gebied tussen het nieuwbouwproject Moorland en het Wilhelminakanaal, wordt een woningbouwplan gerealiseerd. Het plan bestaat uit 10 rij- en hoekwoningen, 4 levensloopbestendige woningen (bungalows) en 1 bouwkavel. Op woensdag 12 juli was het feest op de bouwplaats. De kopers, aannemer Van Stiphout, wethouder Joep van de Ven en ontwikkelaar Van Wanrooij waren aanwezig om de start van de bouw in te luiden. Na het leggen van de eerste begane grondplaat door de aannemer was er tijd voor een gezellige borrel met alle toekomstige buren. Ziet u uzelf hier ook wel wonen? Er zijn nog enkele woningen én een bouwkavel beschikbaar! Kijk op www.eindhovensedijk-oirschot.nl(externe link) voor meer informatie. 

Cello - Ekerschot Noord

Een ander project binnen Ekerschot Noord is een woonzorgcomplex van Cello, een zorgorganisatie voor mensen met een beperking. Daarmee gaat een langgekoesterde wens van een groep ouders en jongeren in vervulling: een eigen woning voor vierentwintig jongvolwassenen met een beperking in Oirschot. Een prachtig initiatief! De start van de bouw op 13 juli werd dan ook niet voor niets feestelijk gevierd met de toekomstige bewoners, hun ouders en alle betrokken partijen. Er worden drie groepen met elk 8 plekken gerealiseerd, waarin elke bewoner over een eigen appartement kan beschikken. Ook zijn er gezamenlijke ruimten voor ontmoeting. Zodat de bewoners samen kunnen koken, eten of een praatje kunnen maken. 

Meer informatie?

Wilt u meer weten over alle woningbouwprojecten in de gemeente Oirschot? Kijk dan op www.oirschot.nl/woningbouw. Wilt u weten welke woningen er nog meer gebouwd worden in Ekerschot Noord? Kijk dan op www.oirschot.nl/ekerschot