Komende weken organiseert Rijkwaterstaat samen met ingenieursbureau Flow58 informatieavonden over het Inpassend Ontwerp van de A58, traject Eindhoven-Tilburg. De informatieavond op maandag 20 september gaat over Oirschot en omgeving. Onderwerp van deze avond is ook het beekdal van de Beerze. De bijeenkomst vindt plaats tussen 18.30 tot 21.30 uur in Zalencomplex ’t Zand aan de Bestseweg 52 in Oirschot.

Tijdens deze avonden kunt u vragen stellen en met Rijkswaterstaat in gesprek over het Inpassend Ontwerp van de A58. Rijkswaterstaat maakte hiervoor een videopresentatie. Bekijkt u deze gerust van tevoren.

Start schetsproces beekdal Beerze

Naast het ontwerp van de A58, kunt u ook meedenken over het ontwerp voor (een deel van) beekdal de Beerze. De gebiedsontwikkeling Levende Beerze is al enkele jaren onderweg. Deelgebieden zijn gerealiseerd, deelgebieden zijn ontworpen en deelgebieden zijn nog niet zo ver. Betrokken gebiedspartijen hebben Bosch & Slabbers gevraagd om samen met de streek een gedragen schetsontwerp te maken voor het deel van beekdal van De Beerze, vanaf de Kapel van de Heilige Eik tot aan de Broekstraat bij Spoordonk.

De aanpak voor dit deel van de Beerze laten we aansluiten bij de werkwijze van eerdere sessies langs de Kleine Beerze. Hierbij zijn er steeds twee avonden georganiseerd om samen met de omgeving het plan verder inhoud te geven.  Op 20 september willen we u informeren over de ontwikkelingen in dit deel van het beekdal en u de mogelijkheid geven om mee te denken over de inrichting.

De betrokken gebiedspartijen zijn gemeente Oirschot, Waterschap De Dommel, ARK Natuurontwikkeling, Natuurmonumenten, Brabants Landschap, provincie Noord-Brabant en Rijkswaterstaat.

Aanmelden

Wilt u aanwezig zijn? Meld u dan van te voren aan. Op de website van Innova58 staat hoe u zich kunt aanmelden. Naast de informatieavond op 20 september, vindt er ook informatieavonden plaats op 14 september over het gebied Eindhoven-Best en op 22 september over het gebied Tilburg-Moergestel.