Home » Inwoners » Blijvend thuis in uw huis

Blijvend thuis in uw huis

Zoals u wellicht weet, gaat de overheid er steeds meer vanuit dat u zo lang en zo veel mogelijk thuis en/of zelfstandig blijft wonen én daarbij deelneemt aan de maatschappij. Dit uitgangspunt hebben we als gemeente dan ook opgenomen in ons Woonzorgbeleid. Daarbij gaat het om het versterken van de eigen kracht van de inwoners. Daarom willen we alle inwoners die 55 jaar of ouder zijn (of worden) attenderen op informatie over hoe zij langer en comfortabel thuis kunnen blijven wonen. Een woning die past bij uw mogelijkheden is immers uw eigen verantwoordelijkheid.

Uit onderzoek is gebleken dat we ouder worden. Hopelijk heeft u nu nog een goede gezondheid. Toch is het goed om ook nu al eens met een andere bril naar uw huis te kijken. Bijvoorbeeld: het bad in uw badkamer, kunt u dat ook gebruiken als u slecht(er) ter been bent? Of is een inloopdouche en een verhoogd toilet een goed idee, als u de badkamer gaat opknappen? Heeft u ook op de eerste verdieping al een telefoonaansluiting? Zijn de binnendrempels makkelijk weg te halen als u moeilijk ter been wordt?

Er zijn diverse websites waar u inspiratie kunt opdoen, een checklist kunt bekijken of zelfs een gratis persoonlijk verbeteradvies kunt krijgen. Zo weet u wat u in en om huis, nu of in de toekomst, kunt aanpakken om comfortabel te wonen. En met sommige zaken hoeft u niet te wachten tot lichamelijk ongemak gaat ontstaan; daar heeft u in de tussentijd al veel woongenot van. Kijk bijvoorbeeld eens op www.wonenopleeftijd.nl (kies een willekeurige woonplaats) of www.huistest.nl.

Vanaf 2013 ontvangen alle inwoners die 55 jaar worden, hierover een brief. In november versturen we deze brieven al aan elk adres met een of meer bewoners tussen 55 en 80 jaar.

Hieronder vindt u een overzicht van interessante websites. Als u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met het loket Wijzer, tel. (0499) 335 142 (op werkdagen van 9 tot 13 uur).