Home » Inwoners » Gemeentelijk vastgoed

Groot Bijstervelt

 Groot Bijstervelt

Herontwikkeling Groot Bijstervelt gaat nieuwe fase in

Op 20 december heeft de gemeenteraad unaniem besloten om een krediet beschikbaar te stellen voor de ontwikkeling, beheer en onderhoud van Groot Bijstervelt. Hiermee gaat de ontwikkeling van Groot Bijstervelt een nieuwe fase in. Het plan van VB2 Vastgoed gaat Groot Bijstervelt B.V. uitvoeren. Deze partij gaat aan de slag met het beheer en de ontwikkeling. De gemeente Oirschot draagt het beheer van het landgoed op 2 januari 2017 over.

Plan

Groot Bijstervelt B.V. gaat op Groot Bijstervelt een hoogwaardige levensloopbestendige woon-zorg voorziening realiseren. In het plan staan wonen, zorg en maatschappelijke betrokkenheid centraal. Het plan gaat uit van de restauratie van het rijks- en gemeentelijke monument en openbare toegankelijkheid van het park en kapel. Groot Bijstervelt B.V. werkt voor de toekomstige exploitatie samen met zorgaanbieder Valuas Zorggroep. Deze specialist op het gebied van kleinschalige woon-zorg-voorzieningen wordt na oplevering de nieuwe hoofdgebruiker van het complex.

Verkoopprocedure

De gemeente Oirschot is eigenaar van Groot Bijstervelt, het voormalige Montfortanenklooster en is de afgelopen periode op zoek geweest naar een passende invulling voor het monumentale complex. De gemeente Oirschot heeft hiervoor een verkoopprocedure doorlopen. Groot Bijstervelt B.V. heeft hierbij het beste plan ingediend voor het behoud en ontwikkeling van het monumentale complex. Na intensief overleg is afgesproken dat Groot Bijstervelt B.V. het beheer van Groot Bijstervelt gaat overnemen per 2 januari 2017. Het eigendom van het complex gaat over na de afronding van de bestemmingsplanprocedure.

Planning

In 2017 werkt Groot Bijstervelt B.V. met de gemeente aan het bestemmingsplan voor de nieuwe toekomst van het monumentale complex.

Als u vragen heeft over de herbestemming van Groot Bijstervelt, dan kunt u contact opnemen met Rob van Dongen, gemeente Oirschot, bereikbaar via telefoonnummer (0499) 58 33 33 of r.vandongen@oirschot.nl

Achtergronden en documenten

  • ...

  • Nieuwsberichten over Groot Bijstervelt

    Regelmatig informeren we u over de voortgang van de herbestemming van Groot Bijstervelt. We verzamelen alle nieuwsberichten voor u op deze pagina.

    Lees verder
Archief