Home » Inwoners » Zorg, werk en welzijn » Huishoudelijke Hulp Toeslag

Huishoudelijke Hulp Toeslag

Per 1 juli 2019 is het aanvragen van een huishoudelijke hulp toeslag helaas niet meer mogelijk.

Oirschot, monumentaal, ondernemend en groen daar voelt de MENS zich thuis. Samen zorgen wij ervoor dat iedereen zich thuis voelt in Oirschot en daar is soms zorg of hulp bij nodig. De gemeente Oirschot geeft inwoners daarom de mogelijkheid om goedkoop huishoudelijke hulp in te huren bij een aantal zorgaanbieders.

Wat is huishoudelijk hulp?

Bij huishoudelijke hulp gaat het bijvoorbeeld om schoonmaken, wassen en strijken en boodschappen doen.

Korting

Het normale uurtarief voor huishoudelijke hulp is  ruim € 20,00 per uur. Als u huishoudelijk hulp aanvraagt via een zorgaanbieder betaalt u € 7,50 per uur voor uw hulp.  Het verschil van € 12,50 per uur betaalt de gemeente aan uw zorgaanbieder.

Maximaal twee uur per week

Om zoveel mogelijk inwoners gebruik te laten maken van deze regeling, mag u maximaal twee uur per week particuliere huishoudelijke hulp inhuren.

Zorgaanbieders

Wilt u gebruik maken van deze huishoudelijke hulp? Neem dan contact op met de zorgaanbieder waarbij u de huishoudelijke hulp wilt inhuren. De zorgaanbieders die meedoen aan deze regeling zijn:

Joriszorg
RSZK
Zuidzorg

Wachtlijst

Helaas is het beschikbare budget voor de kortingsregeling beperkt. Als na uw aanmelding blijkt dat het geld op is zet de zorgaanbieder, waarbij u zich heeft aangemeld, u op een wachtlijst. Degene die het langste op de wachtlijst staat komt als eerste aan de beurt wanneer er een plek vrij komt.

Vragen

Als u nog vragen heeft over de hoogte van uw vergoeding  of wilt weten wanneer de vergoeding wordt uitbetaald kunt u contact opnemen met een van de zorgaanbieders. Voor overige vragen kunt u contact opnemen met Gina van Bree, gemeente Oirschot, via telefoonnummer (0499) – 58 33 33, e-mail info@oirschot.nl.