Home » Inwoners » Leegstand stallen of schuren

Leegstand stallen of schuren

In Brabant, en ook in Oirschot, staan veel stallen en schuren leeg, die kansen bieden voor nieuwe activiteiten. De eigenaar heeft veel mogelijkheden: van sloop tot herbestemming. Wat past het beste in de omgeving? Ervaringen van gemeenten en eigenaren vormen de inspiratie voor de toekomst van een lege schuur of stal. Samen met het BrabantAdvies, Stimulus en Brabantse gemeenten heeft de provincie Noord-Brabant dit kennisplatform VABIMPULS ontwikkeld over de leegstandsproblematiek in de agrarische sector. De leegstand van agrarische gebouwen blijft de komende jaren groeien. Over 15 jaar staat naar verwachting een op de 3 à 4 boerderijen leeg. De aanpak van deze leegstandsproblematiek is nodig om verloedering, gezondheidsrisico's en onveiligheid te voorkomen.

Heeft u ook een stal of schuur die op korte termijn leeg komt te staan? Neem dan contact op met het team Wonen van de gemeente Oirschot. Zij denken graag met u mee. Ook kunt u meer informatie vinden op de website van VAB-impuls.