Home » Inwoners » Zorg, werk en welzijn » Loket WIJzer

Loket WIJzer

Dé plek voor vragen en advies over zorg, jeugdhulp en werk.

In het dagelijkse leven, loop je soms tegen problemen aan. Dit kan gaan om school, opvoeding, werk of andere zorgen. De meeste mensen regelen dat zelf. Toch heeft iedereen wel eens ondersteuning nodig. Dan kunt u terecht bij WIJzer.

Eén loket

Als u ondersteuning nodig heeft op gebied van zorg, werk of jeugdhulp kunt u bij één en hetzelfde loket terecht: WIJzer. U hoeft dus niet meer voor verschillende vragen bij verschillende loketten te zijn. Het voormalige Centrum voor Jeugd en Gezin en het Lokaal Loket zijn ook een onderdeel van WIJzer geworden. Zo kunnen alle zorg- en hulpverleners optimaal met elkaar samenwerken en u beter van dienst zijn.

Uw vraag

Op de website van WIJzer vindt u informatie en advies over zorg, werk en jeugdhulp. U kunt rechtstreeks een vraag stellen aan de medewerkers van WIJzer. Wilt u graag persoonlijk contact, dan kunt u hen ook bellen of langskomen bij het loket in de Enck of op een van de andere locaties. Zij helpen u graag verder. Bij WIJzer krijgt u altijd één contactpersoon. Deze persoon stelt samen met u een ondersteuningsplan op. Uw eigen kracht (wat kunt u zelf doen?) en die van uw omgeving (familie, vrienden, buren) staan hierbij centraal.

Contact

Tijdens het sociaal spreekuur is het loket van WIJzer geopend. Buiten deze tijden kunt u ons telefonisch bereiken van 09.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer (0499) 335 142.  

Maandag 09.00 - 11.00 uur Sociaal spreekuur
10.00 - 12.00 uur Emplooi spreekuur
Dinsdag 10.00 - 12.00 uur Vluchtelingenwerk (op afspraak)
11.00 - 13.00 uur Sociaal spreekuur
Woensdag 13.00 - 14.00 uur Sociaal Raadslieden
14.00 - 15.00 uur Sociaal Raadslieden ( op afspraak)
13.00 - 15.00 uur Formulierenspreekuur (op afspraak)
Donderdag 09.00 - 11.00 uur Sociaal spreekuur
09.00 - 13.00 uur Wooninc.
13.00 - 16.00 uur Vluchtelingenwerk

Sociaal spreekuur: 
Voor vragen over Wmo, vervoer, leerlingenvervoer gehandicaptenparkeerkaart, aanvragen maaltijden, klussendienst.

Formulierenspreekuur: 
V
oor vragen over loon of uitkering. Toeslagen zoals huur- en zorgtoeslag en kindgebonden budget, beslaglegging, minimaregelingen, vragen over huur- en woonzaken.

Vluchtelingenwerk: 
V
oor vragen van statushouders.

Emplooi spreekuur:
Voor mensen die vragen hebben over hun emplooi-ability = inzetbaarheid. Bijvoorbeeld een jongere die graag een bijbaan wil, maar deze moeilijk weet te vinden. Of iemand die al een carrière achter de rug heeft en niet precies weet waar hij of zij een deel van de tijd in wil investeren. Of een nieuwkomer die bijna klaar is voor de arbeidsmarkt, maar niet weet hoe hij zich moet voorbereiden op een sollicitatiegesprek.