Home » Inwoners » Actueel » Nieuws

Nieuws

 • Maandelijkse column KempenEnergie

  Samenwerking met de samenleving
  Gemeente Oirschot plaatst maandelijks een column op de gemeentepagina’s van het Weekjournaal. Wij vinden het belangrijk om initiatieven en actieve inwoners, organisaties of ondernemers aan het woord te laten.

 • Inloopspreekuur Buurtbeheer Centrum Gildewijk en Buurtbeheer Middelbeers

  Maandag 3 juli 2017 organiseert Buurtbeheer Centrum Gildewijk een inloopspreekuur in De Enck (eerste etage vergaderzaal een en twee). Het inloopspreekuur start om 19.30 uur.

 • Aftrap inzamelseizoen taxussnoeisel 6 juni 2017

  Stichting Taxus Taxi zamelt kosteloos taxussnoeisel in voor kanker remmende medicijnen
  Vanaf dinsdag 6 juni 2017 kunt u Stichting Taxus Taxi inschakelen voor het kosteloos ophalen van taxussnoeisel. Stichting Taxus Taxi zet zich in voor het inzamelen van taxusknipsel. Uit de taxus halen zij een belangrijke basisgrondstof voor chemotherapieën. Het is vanaf nu mogelijk om dagelijks een ophaalverzoek in te dienen via www.taxustaxi.nl/afspraak.

 • Aanvragen individuele subsidie muzikale en culturele vorming kan nog tot en met 31 juli 2017

  Tot en met 31 juli 2017 hebben ouders en/of verzorgers de mogelijkheid  om subsidie muzikale en culturele vorming aan te vragen. De subsidie geldt voor kinderen van 6 tot 18 jaar die muziek-, dans- en/of theaterlessen volgen en gaat over het huidige schooljaar 2016-2017.

 • Informatiebijeenkomst Samen bouwen in Moorland-Oost in Oirschot op 4 juli

  Heeft u altijd al uw eigen woning willen ontwikkelen en bouwen? Dan is dit uw kans! Op een mooie locatie in het plan Moorland-Oost start gemeente Oirschot een initiatief om onder Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) twaalf woningen te bouwen.

 • Uitreiking voorkant gemeentegids

  Om de gemeentegids te verfraaien zijn er veel foto´s ingezonden door onze inwoners. Donderdag 15 juni 2017 heeft burgemeester Severijns de fotograaf die met zijn foto op de voorkant komt, in het zonnetje gezet. Hij bood de heer Simon van der Steen een schilderij aan met de omslag van de officiële gemeentegids.

 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  Kent u een vrijwilliger die een lintje verdient?
  U heeft de mogelijkheid om iemand voor een Koninklijke Onderscheiding voor te dragen.

 • Op de agenda van de raad 27 juni

  Iedere maand komt de gemeenteraad bij elkaar om te spreken over actuele onderwerpen die spelen in de gemeente Oirschot. In een ‘voorbereidende’ vergadering discussieert de gemeenteraad over verschillende onderwerpen. Daarna neemt de gemeenteraad een besluit in een ‘besluitvormende’ vergadering.

 • Inloopspreekuur met de wethouder Buurtbeheer/Dorpscafé Spoordonk

  Donderdag 29 juni 2017 organiseert Buurtbeheer / Dorpscafé Spoordonk een inloopspreekuur  in Den Deel in Spoordonk. Wethouder Frans van Hoof is hierbij aanwezig. Het inloopspreekuur start om 19.30 uur. Heeft u vragen, meldingen of suggesties over de leefbaarheid in uw wijk? Dan bent u van harte welkom!

 • Kermis Oostelbeers

  Kermis Oostelbeers vindt dit jaar plaats van zaterdag 24 juni tot en met woensdag 28 juni. Op zaterdag 24 juni om 18.00 uur gaat de kermis van start en ook gaan dan de deuren van café Andreas en De Kerk open. Op het kermisterrein staan de gebruikelijke en enkele nieuwe attracties. Ook staan er weer kramen met oliebollen, snoep, frites en vis.

 • Makkelijk en snel uw mening geven

  Inwonerspanel Oirschot
  Oirschot, monumentaal, ondernemend en groen, daar voelt de mens zich thuis. En als u zich thuis voelt, geef u ook eerder uw mening. Dat is wat we graag willen met het inwonerspanel: inwoners die graag meedenken over verschillende ontwikkelingen binnen de gemeente Oirschot.

 • Wethouder Daenen verrast Kindcentrum de Plataan

  Op woensdag 31 mei 2017 bracht wethouder Raf Daenen een verrassingsbezoek aan het kinderdagverblijf  en de buitenschoolse opvang van Kindcentrum de Plataan (Korein) in Oirschot. Het kinderdagverblijf wist drie keer en de buitenschoolse opvang zelfs vier keer achtereen, volledig te voldoen aan de Wet Kinderopvang.

 • Fietslessen voor vergunninghouders

  Oirschot, monumentaal, ondernemend en groen, daar voelt de mens zich thuis. Gemeente Oirschot vindt het belangrijk dat haar inwoners zelfredzaam zijn. Dit stimuleren we door bijvoorbeeld onze inwoners veilig te leren fietsen. Wanneer u kunt fietsen, bent u mobieler. U kunt makkelijker sociale contacten maken en onderhouden en ook de stap naar werk wordt kleiner.

 • Nachtvliegen is avondvliegen geworden

  Eerder dit jaar heeft het Defensie Helikopter Commando (DHC) informatie gedeeld over het nachtvliegen van helikopters gedurende de zomerperiode. Voor de periode tussen april en oktober was toestemming verleend om in een aantal weken militaire vluchten uit te voeren voor oefendoeleinden bij duisternis tot uiterlijk 01.00 uur. Na bezwaar door omwonenden heeft de voorzieningenrechter het verzoek tot schorsing van het nachtvliegprogramma toegewezen. Het DHC betreurt deze uitspraak. 

 • Een nieuwe randweg in Oirschot

  Oirschot blijvend verbonden
  Oirschot, monumentaal, ondernemend en groen, daar voelt de mens zich thuis. Daarom is het voor nu en in de toekomst belangrijk om verbonden te blijven met onze regio. De Eindhovensedijk blijft een belangrijke verbinding tussen Oirschot en Eindhoven.

 • Kans op een natuurbrand verkleinen

  In onze gemeente en in de omliggende gemeenten kennen we mooie natuurgebieden. Zowel inwoners als bezoekers trekken graag de natuur in voor een wandeling of fietstocht. Vooral in de droge en warme periodes neemt de kans op een grillige en onvoorspelbare natuurbrand toe.

 • Oirschot Blijvend Verbonden

  Oirschot, monumentaal, ondernemend en groen, daar voelt de MENS zich thuis. Met deze ambitie kijken we vooruit. Daarom is het in de toekomst belangrijk om verbonden te blijven met onze regio. Het programma ‘Oirschot Blijvend Verbonden’ bestaat uit zes projecten.

 • Bestuurlijke toekomst gemeente Oirschot

  Blijft Oirschot zelfstandig, gaan we meer samenwerken of gaan we fuseren?
  “Hoe ziet een duurzaam en toekomstbestendig gemeente Oirschot eruit?” Een goede vraag, want de wereld, ons land, onze samenleving, wij allemaal veranderen. Oirschot is monumentaal, ondernemend en groen en daar voelt de mens zich thuis. Maar hoe maken we deze ambitie in de toekomst waar? Blijft Oirschot zelfstandig, dus een aparte gemeente of gaan we samenwerken? Of gaan we zelfs fuseren met andere gemeente(n)? En met wie dan? En hoe?

 • Hoe zit het nu precies?

  Oirschot blijvend verbonden
  Oirschot, monumentaal, ondernemend en groen, daar voelt de mens zich thuis. Met deze ambitie moeten we vooruit kijken. Daarom is het in de toekomst belangrijk om verbonden te blijven met onze regio. Het programma ‘’Oirschot Blijvend Verbonden’’ bestaat uit zes projecten: de Groene Corridor, de nieuwe wegenstructuur Eindhoven, Best en Oirschot, de langzaamverkeersbrug Moorland, tracéstudie nieuwe randweg, verbreding van de A58 en reconstructie van de N395.

 • Team Oirschot voorbeeld van geslaagde burgerparticipatie

  Oirschot blijvend verbonden, geschreven door Team Oirschot
  Oirschot, monumentaal, ondernemend en groen, daar voelt de mens zich thuis. Ondernemen is vooruit kijken. In de toekomst is het belangrijk om verbonden te blijven met onze regio. De verbreding van de A58 bij Oirschot is onderdeel van een bredere ambitie om Oirschot blijvend verbonden te houden met de regio. Om de inpassing van de A58 passend te maken voor Oirschot hebben we samen opgetrokken met Team Oirschot, een groep betrokken inwoners van Oirschot die mee hebben gedacht over de inpassing van de A58.

 • Gemeentehuis tot aan zomervakantie ook op donderdagavond open

  Sinds 1 mei heeft de gemeente tijdelijk ruimere openingstijden. U kunt voortaan ook op donderdagavond bij ons terecht. Voor sommige producten kunt u gewoon binnenlopen, maar voor de meeste zaken vragen we u een afspraak te maken.

 • Informatie over de Wet Basisregistratie Personen (BRP)

  In de BRP staan niet alleen persoonsgegevens van inwoners van Nederland, maar ook van Nederlanders in het buitenland (Registratie Niet Ingezetenen).

Archief