Home » Inwoners » Actueel » Nieuws

• Tips voor een schone en frisse kliko, ook in de zomer

We geven u graag tips over het voorkomen en/of bestrijden van maden in uw kliko.

• Zien drinken doet drinken?

Het blijkt dat jongeren die anderen zien drinken zelf een grotere kans hebben om ook (meer) te gaan drinken. Dit is uit recent literatuur onderzoek gekomen. Het onderzoek ‘Zien drinken doet drinken’ geeft een overzicht van de recente literatuur naar het effect van alcoholgebruik in de sociale omgeving en op het alcoholgebruik van jongeren.

• Pilot geluidsbeleving vliegtuigpassages Ryanair

Vliegbasis Eindhoven gaat de geluidsbeleving van omwonenden bij vertrekkende vliegtuigen meten. Dat gebeurt met een pilot die plaatsvindt van maandag 20 tot en met zondag 26 augustus. Ryanair maakt in deze periode wisselend gebruik van twee zogenoemde klimprofielen. Alleen vliegtuigen van Ryanair doen mee met het onderzoek.

• Een eigen bedrijf starten?

In september 2018 start er weer een nieuwe cursus voor startende ondernemers of ondernemers met uitbreidingsplannen uit de Brabantse Kempen regio.

Droomt u ervan om een bedrijf voor uzelf te beginnen? Of misschien bent u al begonnen. Ondernemerschap staat voor vrijheid, zelfredzaamheid en zelfontplooiing. Maar ondernemen betekent ook risico’s nemen. Heeft u voldoende kennis en vaardigheden in huis om een succesvolle onderneming op te richten?

• Losliggende tegels door droogte

Door de extreme droogte komen de tegels in voet- en fietspaden los te liggen. Op verschillende plaatsen heeft onze buitendienst al tegels teruggelegd. Als u een gevaarlijke situatie ziet met los liggende tegels kunt u dit via www.oirschot.nl/melding melden. Wij proberen dit dan zo snel mogelijk op te lossen.

• Sabel en knuppel van de laatste Oirschotse veldwachter: eindelijk weer thuis

In 1929 ging de laatste veldwachter van Oirschot, Wilhelmus Smulders, na 32 jaar trouwe dienst met pensioen. Bijna 90 jaar lang hebben zijn kinderen en kleinkinderen zijn sabel en zijn gummiknuppel bewaard, maar op een gegeven moment was de tijd gekomen om deze voorwerpen terug te geven aan de gemeenschap.

• Stichting Taxus Taxi heeft doelstelling 2018 bijgesteld

Op 4 juni van dit jaar is de inzameling van taxussnoeisel weer van start gegaan. Dit snoeisel gebruiken zij voor de kanker remmende medicijnen Paclitaxel en Docetaxel. Stichting Taxus Taxi die de inzameling van het snoeisel verzorgd zegt een mooie start van het seizoen te hebben gehad. Tot op heden werd er voldoende snoeisel ingezameld voor de productie van 1.700 chemotherapieën.

• Pas op voor advertentiefraude!

Met enige regelmaat horen wij van malafide uitgeverijen die advertenties verkopen voor niet-bestaande uitgaven of op basis van niet bestaande contracten. Het blijkt dat sommige van die bedrijfjes doen voorkomen alsof ze adverteerders werven voor gemeentelijke uitgaven. Als ze u benaderen om te adverteren in een gemeentelijke uitgave, dan kan de verkoper u altijd een brief laten zien waarin staat dat hij namens de gemeente werkt.

• Technisch probleem productieproces reisdocumenten

Bij de productie van circa 5.000 paspoorten en identiteitskaarten heeft zich een technisch probleem voorgedaan. Hierdoor kan het voorkomen dat een van de elektronische echtheidskenmerken in sommige reisdocumenten niet werkt.

• Nieuw sporttoestel op het Drossaardveld

Rond half augustus  komt er een nieuw sporttoestel  op het speelveld bij de Drossaard. Dit is een zogenaamd calisthenicstoestel. Calisthenics is een vorm van training met het eigen lichaamsgewicht, waarmee je je kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en flexibiliteit traint om een sterk en atletisch lichaam op te bouwen.

• Ondertekening contract langzaamverkeersbrug Oirschot

De plannen om een langzaamverkeersbrug aan te leggen over het Wilhelminakanaal, ter hoogte van het Standaardplein in Oirschot, zijn definitief. De afgelopen periode heeft de aanbesteding voor deze brug plaatsgevonden, deze is inmiddels afgerond. De aannemer is Ballast Nedam geworden. Zij hebben een prachtig ontwerp ontworpen. Om dit officieel vast te leggen ondertekende op vrijdag 22 juni 2018 burgemeester Judith Keijzers-Verschelling en directeur Ballast Nedam, Thom Hienekamp een contract voor de aanleg van de langzaamverkeersbrug.

• Officiële bekendmakingen

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen in uw wijk of buurt? Denk aan het verlenen van (omgevings)vergunningen, evenementen, bestemmingsplannen of andere besluiten. Kijk dan op overuwbuurt.overheid.nl.

• Bestuurlijke toekomst

Blijft Oirschot een zelfstandige gemeente? Gaan we meer samenwerken of samenvoegen? Met Eindhoven, de Kempen of…
    Oirschot: monumentaal, ondernemend en groen; daar voelt de mens zich thuis. Vanuit deze visie hebben we veel ambities, die we ook in de toekomst waar willen blijven maken. We willen dat onze inwoners gebruik kunnen maken van een optimale dienstverlening. We vinden het belangrijk om in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen en we willen onze maatschappelijke opgaven zo goed mogelijk uit kunnen voeren. Zijn we als kleine zelfstandige gemeente ook in de toekomst nog in staat om dit waar te maken? Biedt de huidige positie van Oirschot in de regio de beste mogelijkheden voor onze inwoners en ondernemers?

• Oirschot Blijvend Verbonden

Oirschot, monumentaal, ondernemend en groen, daar voelt de MENS zich thuis. Met deze ambitie kijken we vooruit. Daarom is het in de toekomst belangrijk om verbonden te blijven met onze regio. Het programma ‘Oirschot Blijvend Verbonden’ bestaat uit zes projecten.