Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » 16 maart 2019 Beweegdag 60+

16 maart 2019 Beweegdag 60+

Dit item is verlopen op 17-03-2019.

De gemeente Oirschot wil graag dat u gezond blijft en organiseert daarom een Beweegdag voor alle inwoners van 60 jaar en ouder. ‘Oirschot in Beweging’ voert dit initiatief uit.

De werkgroep met ervaringsdeskundigen Jolanda Cremers, Corné Boot, Louis en Robin van Overdijk werkt dit jaar weer samen aan de voorbereidingen voor de Beweegdag van zaterdag 16 maart 2019. Het doel is mensen te stimuleren om (meer) te gaan sporten of bewegen.

Leeftijd verlaagd

Dit jaar is gekozen om de leeftijdsgrens te verlagen naar 60+. De reden hiervoor is dat deze groep nog volop in de arbeidsmarkt actief is, maar al wel voorbereid moet zijn om actief te blijven na het bereiken van hun pensioenleeftijd.

Wat kunt u verwachten?

Bij aanvang van de Beweegdag ontvangt u een vragenlijst en wordt een fitheidstest gedaan. Daarna stelt iemand een persoonlijk beweegadvies voor u op. We willen deelnemers graag begeleiden naar het sport- en beweegaanbod in Oirschot. Van beweeggroepjes tot opstartcursus Nordic walking, maar ook bewegen in het water kan wonderen doen.

Er zijn ook (introductie)programma’s voor als u het lastig vindt om meteen een keuze te maken of om weer in contact te komen met het bewegen. Alle Oirschotse sportaanbieders werken mee en komen met een speciaal aanbod.

Gezond, fit en gezellig

We willen dat iedereen zich goed en veilig voelt bij het bewegen. Dit heeft een positieve invloed op het lichaam, de gezondheid, de fitheid en het welbevinden. Door te stimuleren om dit samen te gaan doen bereiken we een tweede doel, namelijk dat mensen niet vereenzamen.

Meer weten?

Neem dan contact op met de sport- en beweegcoach Corné Boot via c.boot@wijzer-oirschot.nl,
06 20 44 16 85.