Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » 200 jaar Best: tentoonstelling in het Oude Raadhuis

200 jaar Best: tentoonstelling in het Oude Raadhuis

Dit item is verlopen op 26-06-2019.

Samenwerking Best en Oirschot
Van 22 t/m 28 juni kunt u genieten van een tentoonstelling 200 jaar Best in het Oude Raadhuis in Oirschot. U bent elke dag van 10:00 - 16:00 uur welkom. De toegang is gratis. Op zaterdag 22 juni om 10.30 uur wordt de tentoonstelling geopend door Anton Neggers, voorzitter van  heemkundekring De Heerlijkheid van Oirschot, en Harrie van Vroenhoven, voorzitter van Erfgoedvereniging Dye van Best.

Terug in de tijd met de tentoonstelling 200 jaar Best

De Erfgoedvereniging Best organiseert in het kader van de viering van 200 jaar Best van  juni tot en met december een bijzondere ‘reizende’ tentoonstelling met uniek materiaal die in alle wijken van Best te zien is. Vanwege de bijzondere historische band die Best met Oirschot heeft, is de tentoonstelling ook van 22 t/m 28 juni dagelijks van 10:00-16:00 uur in het Oude Raadhuis op de Markt in Oirschot te zien. Best is immers pas 200 jaar zelfstandig want daarvoor waren de hertgangen Verrenbest, Naastenbest en Aarle eeuwenlang onderdeel van de Heerlijkheid Oirschot. Oude foto’s, krantenknipsels, advertenties, films en videobeelden maar ook allerlei voorwerpen laten de ontwikkeling van Best zien na de scheiding van Oirschot.

BATA, de Boterfabriek, Tricotbest, Heerbeeck college

De tentoonstelling laat onder andere de bedrijven zien waar veel Bestenaren maar ook Oirschottenaren in de loop der jaren hebben gewerkt zoals de Boterfabriek, Tricotbest, BATA, de sigarenindustrie, IBC etc. Ook de komst van het klooster Nazareth en de bouw van de Odulphuskerk, de geschiedenis van de scholen in Best vanaf 1819 en de invloed van spoorwegen en waterwegen op de bedrijvigheid in Best en omgeving komen aan bod.

Meer informatie

Voor meer informatie over de reizende tentoonstellingen kijk op www.200jaarbest.nl.