Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » Actief en gezond leven met Oirschot in Beweging

Actief en gezond leven met Oirschot in Beweging

Dit item is verlopen op 10-11-2017.

Met een eigen gezondheidsbeleid stimuleren we de gezondheid van onze inwoners. Dit doen we op verschillende manieren, bijvoorbeeld via het project Oirschot in Beweging. Met Oirschot in Beweging willen we onze inwoners stimuleren meer te sporten en bewegen.

We richten ons hierbij  vooral op mensen die niet of te weinig bewegen. Binnen het project proberen we zoveel mogelijk samen te werken met verschillende partijen, zoals onderwijs, zorg- en welzijnsinstanties en sport- en beweegaanbieders. De komende tijd staan er verschillende activiteiten op het programma. Hieronder leest u meer!

Wekelijks Sport- en Beweegaanbod voor Oirschotse jeugd

Een groot onderdeel van Oirschot in Beweging is het wekelijkse Sport- en Beweegaanbod voor de jeugd wat onder de naam Do-iT meer bekendheid heeft in Oirschot. Er komen veel verschillende sporten voorbij,  van hockey tot spelletjesmiddagen en van Kleuters in Beweging tot Free Running. Voor alle schoolgaande kinderen en jongeren is er een uitdagend aanbod. Meer informatie hierover kunt u vinden op  www.facebook.com/doitoirschot. Ook kunt u contact opnemen met onze sportcoach Corné Boot via doitoirschot@gmail.com of (06) 20 44 16 85.

Blijf in Balans

“Eén op de vijf 65-plussers valt één keer per jaar”. Dit heeft grote gevolgen voor het lichamelijk functioneren en kan zelfs leiden tot verlies van zelfstandigheid.

Om 65-plussers actief te helpen om vallen te voorkomen, organiseren we de cursus “Blijf in Balans”. Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met ‘R-GO therapie Best-Oirschot’ en ‘Vermeer & Van Kollenburg Oefentherapie Cesar’. De cursus vindt plaats bij KBO d’n Inloop in Oirschot op 26 oktober, 2 en 9 november. Wilt u meedoen? Neem dan contact op met Miranda de Kort, oefentherapie Cesar Best-Oirschot, telefoon (0499) 39 69 79 of uw Beweegcoach Corné Boot oirschot.in.beweging@gmail.com.

Beweegdag 65+

In het vroege voorjaar van 2018 organiseert Oirschot in Beweging opnieuw een Beweegdag 65+ , met als doel dat onze inwoners het plezier van bewegen her)ontdekken. Voor meer informatie neem contact op met uw Beweegcoach Corné Boot oirschot.in.beweging@gmail.com

Informatie

Bent u nieuwsgierig naar het gezondheidsbeleid? Kijk dan op www.oirschot.nl/gezondheid. U vindt hier meer informatie terug!