Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » Afscheid burgemeester Ruud Severijns en installatie burgemeester Judith Keijzers

Enkele praktische mededelingen
Op vrijdag 29 september nemen we afscheid van Ruud Severijns als burgemeester van Oirschot. Op maandag 2 oktober maken we kennis met Judith Keijzers, onze nieuwe burgemeester. U bent voor beide gelegenheden van harte welkom. Deze twee bijzondere momenten zorgen ervoor dat zaken soms iets anders lopen dat normaal het geval is.
In dit artikel leest u hoe we enkele huishoudelijke zaken regelen deze dagen.

Openingstijden gemeentehuis Oirschot

In verband met het afscheid en de installatie van onze burgemeesters zijn er aangepaste openingstijden:

• 28 september: gemeentehuis gesloten en telefonisch niet bereikbaar tussen 12:00 en 13:30 uur.
  • 5 oktober: gemeentehuis gesloten en telefonisch niet bereikbaar tussen 12:00 en 14:00 uur.

Het afscheid van burgemeester Ruud Severijns vindt plaats op vrijdag 29 september. Om 13:30 uur is er een buitengewone raadsvergadering. Het aantal bezoekers dat voor deze raadsvergadering wordt verwacht, kan in de omgeving van het gemeentehuis voor enige overlast zorgen.

Openingstijden Loket Wijzer in De Enck

In verband met de voorbereidingen voor de afscheidsreceptie van de burgemeester in De Enck is Loket Wijzer op vrijdag 29 september gesloten.

Afscheidsreceptie burgemeester Severijns

Na de buitengewone raadsvergadering op 29 september vertrekt om 16:00 uur een groot gezelschap, waaronder de burgemeester zelf, naar Sociaal Cultureel Centrum De Enck. De route loopt via de Markt, Rijkesluisstraat en winkelcentrum De Loop naar De Enck en wordt vooraf gegaan door het gilde Sint Sebastiaan Oirschot.
De afscheidsreceptie in De Enck begint om 17:00 uur. Ook hier kan in de omgeving van De Enck overlast ontstaan door grote aantallen bezoekers. De receptie eindigt met een buitengebeuren op de parkeerplaats van winkelcentrum De Loop. Daarom wordt een deel van de parkeerplaats vrijdagmiddag om 17:00 uur afgesloten voor auto’s. Dit geven we aan met borden. Omdat de parkeerruimte met het afsluiten wordt beperkt, verwijzen we op de borden naar alternatieve parkeerruimte.

Kennismaking burgemeester Keijzers

De installatie van de nieuwe burgemeester, Judith Keijzers, is op maandag 2 oktober. Dit gebeurt tijdens een buitengewone raadsvergadering in het gemeentehuis die om 19:30 uur begint. Het gezelschap begeeft zich na de raadsvergadering naar het Hof van Solms, waar vanaf 21:00 uur voor iedereen de mogelijkheid is kennis te maken met onze nieuwe burgemeester. Ook hier kan sprake zijn van enige overlast door bezoekers en geparkeerde auto’s.

Vragen

Heeft u vragen over het afscheid van burgemeester Severijns of over de installatie van  burgemeester Keijzers? Neem dan contact op met Peter Ros van de gemeente Oirschot, telefoon (0499) 58 33 33, e-mail info@oirschot.nl.