Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » Beleef de Kampina vanaf het nieuwe fiets/wandelpad

Beleef de Kampina vanaf het nieuwe fiets/wandelpad

Het fiets/wandelpad op de Langendonksedijk is klaar voor gebruik: u kunt er vanaf nu volop wandelen en fietsen! Vanaf dit pad kunt u het prachtige natuurgebied Kampina nog beter beleven.

Fietsknooppuntennetwerk

Het fietsknooppuntennetwerk gaat ook over het nieuwe pad. Fietsers hebben zo een veiligere route en is er gelegenheid tot uitrusten op twee nieuwe bankjes.

Geen toegang voor gemotoriseerd verkeer

Het nieuwe fiets/wandelpad is ontoegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Hierdoor beschermen we de natuurwaarden.

Meerjarenprogramma

Dit project is een onderdeel van het Meerjarenprogramma Vitaal Landelijk Gebied. Dit programma is een doorvertaling van de kerntaken binnen onze gemeente. Uitvoering van dit programma zorgt ervoor dat we in Oirschot op de langere termijn een duurzame leefomgeving behouden.

Enkele natuur en landschap projecten uit het programma die we gaan opstarten zijn: Ervenplus, Natuur in de Wijk, Natuurlijk Oirschot en het aanpakken van ongewenst verkeer in natuurgebieden.

Vragen

Heeft u vragen? Neem dan contact op met projectleider Ivo Mulders via telefoonnummer 0499 – 58 33 33 of mail naar info@oirschot.nl. Dit project is mede mogelijk door een subsidie van Landschapsfonds Het Groene Woud.

Fietspad Langendonksedijk