Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » Bestuurlijke toekomst: informatie raadsbijeenkomst 19 september

Bestuurlijke toekomst: informatie raadsbijeenkomst 19 september

Blijft Oirschot een zelfstandige gemeente? Gaan we meer samenwerken of samenvoegen? Met Eindhoven, de Kempen of…
Oirschot: monumentaal, ondernemend en groen; daar voelt de mens zich thuis. Vanuit deze visie hebben we veel ambities, die we ook in de toekomst waar willen blijven maken. We willen dat onze inwoners gebruik kunnen maken van een optimale dienstverlening. We vinden het belangrijk om in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen en we willen onze maatschappelijke opgaven zo goed mogelijk uit kunnen voeren. Zijn we als kleine zelfstandige gemeente ook in de toekomst nog in staat om dit waar te maken? Biedt de huidige positie van Oirschot in de regio de beste mogelijkheden voor onze inwoners en ondernemers?

Op 19 september is er een openbare informerende raadsbijeenkomst over de bestuurlijke toekomst van de gemeente Oirschot. Tijdens deze avond laten we zien hoe onze inwoners, organisaties en ondernemers over dit onderwerp denken. We laten ook zien hoe omringende gemeenten met dit onderwerp omgaan. We vullen dit aan met de feitelijke (statistische) informatie over onze gemeente, onze ambities en onze maatschappelijke opgaven. Met al deze informatie geven we een compleet beeld van onze gemeente en de regio. Op basis hiervan gaat de  raad met elkaar en met u in gesprek over dit onderwerp; de toekomst van onze gemeente.

Hier leest u alle beschikbare informatie voor de raadsbijeenkomst van 19 september.