Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » Brabant 75 jaar bevrijd

Brabant 75 jaar bevrijd

Dit item is verlopen op 13-02-2019.

Heeft u thuis nog iets liggen uit de oorlog, dan kunt u ons helpen!
In 2019 vieren we dat Oirschot, Spoordonk en de Beerzen 75 jaar geleden bevrijd zijn. Dat gaan we groots vieren en daar hebben we uw hulp voor nodig!

Heeft u thuis nog iets liggen uit de oorlogstijd? Denk bijvoorbeeld aan foto’s, een dagboek, voorwerpen, documenten etc. En zou u dat met ons willen delen? Dan zijn wij daar heel blij mee.

Wie zijn wij?

Een brede werkgroep die bestaat uit de Heemkundekringen van Oirschot en de Beerzen, Museum de Vier Quartieren, Visit Oirschot, Kapittel van Oirschot,  ondernemers en gemeente Oirschot. Wij zorgen voor een programma rondom 75 jaar bevrijding. Een onderdeel hiervan is bijvoorbeeld een tentoonstelling. Daarvoor willen we graag uw documenten, foto’s en voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog gebruiken. Het idee is dat leden van de werkgroep bij u thuis langskomen en daar de foto’s en documenten scannen en eventueel de voorwerpen fotograferen. Het gaat natuurlijk ook om het verhaal dat erachter zit. Ook dat willen we van u horen. Op deze manier inventariseren we eerst alles en vervolgens kijken we welke spullen, in overleg met u, we tijdelijk gebruiken om aan het publiek te laten zien.

Wilt u ons helpen? Of meer weten? Stuur dan een mail naar sjsmits@planet.nl of bel naar 06-53125396.