Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » De gemeente Oirschot doet mee met ‘NIXzonderID’

De gemeente Oirschot doet mee met ‘NIXzonderID’

Dit item is verlopen op 02-06-2018.

Voor verkopers in supermarkten, slijterijen, (sport)kantines, horeca, tankstations en tabakszaken is het moeilijk om de juiste leeftijd van jonge kopers van drank en sigaretten in te schatten. Daarom doet de gemeente Oirschot mee met NIXzonderID van 17 mei tot 1 juni.

Tijdens de actie roepen we jongeren op hun ID klaar te houden bij aankoop van alcohol en tabak. Want NIX doe je samen. Wegens het succes van vorig jaar is de actie dit jaar uitgebreid naar twee weken. Dus zijn er nóg meer acties door het hele land.

Wat kunnen jongeren doen?

Door uit jezelf je ID te tonen als je drank of sigaretten koopt, ben je eerder klaar bij de kassa of aan de bar. Bovendien scheelt het gedoe en soms zelfs gênante momenten. Ook voor verkopers en andere klanten in de winkel is het handig als jongeren hun ID al bij de hand hebben. Dus help je mee? Toon je ID!

Voor meer informatie kijk op www.nix18.nl.