Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » De mantelzorgwaardering: vraag ‘m snel aan!

De mantelzorgwaardering: vraag ‘m snel aan!

Mantelzorgers zijn onmisbaar in onze samenleving en leveren een grote bijdrage aan de zelfredzaamheid. Liefde en/of vanzelfsprekendheid zijn de belangrijkste drijfveren voor de meeste mantelzorgers om zorg te verlenen.

Nederland telt zo’n 2,6 miljoen mantelzorgers waarvan 1,1 miljoen mantelzorgers meer dan acht uur per week voor langer dan drie maanden voor een ander zorgt. Veel van deze mantelzorgers combineren dit met een baan. 81% van de mantelzorg wordt gegeven aan iemand buiten het eigen huishouden van de mantelzorgers, het meeste aan de uitwonende ouders.

De gemeente Oirschot wil mantelzorgers graag bedanken en doet dit door het verstrekken van een zogenaamde ‘mantelzorgwaardering’ ter waarde van € 100,-.

Hoe werkt het?

Zorgt uw kind, ouder, familielid of kennis voor u? Kijk dan snel op www.oirschot.nl/mantelzorg voor de voorwaarden van de mantelzorgwaardering. U kunt de waardering zowel digitaal als schriftelijk aanvragen.

Als uw aanvraag is verwerkt sturen wij u een waardecheque ter waarde van € 100,- op. Deze cheque kunt u tot 19 januari 2019 inwisselen bij ’t Bint in Oirschot voor cadeaubonnen van Land van Oirschot. De cadeaubonnen van Land van Oirschot, die u na het inwisselen van de waardecheque ontvangt, zijn onbeperkt geldig en bij veel lokale ondernemers te besteden. U ontvangt een uitgebreide deelnemerslijst bij het inwisselen van de cheque.

Vragen?

Heeft u vragen over de mantelzorgwaardering dan kunt u contact opnemen met het klantcontactcentrum van de gemeente Oirschot via info@oirschot.nl of 0499 58 33 33.

Ondersteuning bij mantelzorg

Bij het mantelzorgsteunpunt kunt u terecht voor vragen en advies, maar ook voor individuele ondersteuning bij uw zorgtaken. Het steunpunt geeft voorlichting en informatie over ziekten en aandoeningen, regelingen, hulpmiddelen en mogelijkheden. Ook juridische vragen of opvoedkundige aspecten kunt u bespreken. Daarnaast organiseert het steunpunt cursussen en trainingen, en zorgt het voor hulp bij respijtzorg (vervanging van de mantelzorger).

U kunt uzelf als mantelzorger laten registreren bij het steunpunt. Na aanmelding kunt u aangeven of u met ons in gesprek wilt om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen. Wij kunnen voor dit gesprek bij u thuis komen of we kunnen ook op een andere plek met u afspreken.

U kunt altijd binnen lopen bij WIJzer in de Enck, de Loop 67, 5688 EW Oirschot. U kunt ook bellen naar 0499 33 51 42 of e-mailen naar info@wijzer-oirschot.nl.