Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » Dialoogavond huisvesting arbeidsmigranten: ook nog in Middelbeers op 24 juni

Dialoogavond huisvesting arbeidsmigranten: ook nog in Middelbeers op 24 juni

Dit item is verlopen op 25-06-2019.

Vorige week organiseerden we een eerste Dialoogavond over regels voor de huisvesting van arbeidsmigranten. De raad gaat hiervoor eerst de kaders vaststellen. We gaven een presentatie en legden uit waarom er regels voor huisvesting van arbeidsmigranten nodig zijn. In Zuidoost-Brabant werken naar schatting zo’n 40.000 arbeidsmigranten. In de agrarische sector, maar ook in de logistiek. Het gaat daarbij niet meer om alleen seizoensarbeid!

De aanwezige inwoners en ondernemers gaven aan welke aandachtspunten zij de raad willen meegeven. Ook konden ondernemers vragen van inwoners beantwoorden. Ondernemers willen en móeten kwaliteit in huisvesting bieden: is dat niet op orde, dan gaan arbeidsmigranten ergens anders werken.

Komt u ook op 24 juni?

Wilt u ook nog meepraten, uw suggesties delen of vragen stellen? Kom naar de dialoogavond die we op 24 juni nogmaals organiseren, in Ons Mevrouw in Middelbeers. Het programma begint om 19.30 uur. Een aanmelding vooraf is niet nodig, maar wel handig voor de organisatie. Meld u daarom aan via info@oirschot.nl (vermeld daarin ‘Dialoogavond’, de datum en het aantal personen).