Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » Dialoogavonden in juni over huisvesting van arbeidsmigranten

Dialoogavonden in juni over huisvesting van arbeidsmigranten

Dit item is verlopen op 25-06-2019.

Wij nodigen u uit om het gesprek aan te gaan over de regels voor huisvestiging van arbeidsmigranten.
We organiseren twee dezelfde avonden.

• 12 juni van 19.30-21.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis in Oirschot
  • 24 juni van 19.30-21.30 uur in Ons mevrouw in Middelbeers

Arbeidsmigranten

In Zuidoost Brabant werken naar schatting 40.000 arbeidsmigranten. Veel Brabantse bedrijven zijn afhankelijk van deze arbeidskrachten. De meesten komen uit Midden- en Oost-Europa, zoals Polen, Roemenië en Hongarije. Ze werken al lang niet meer alleen als seizoenarbeiders in de landbouw, maar vooral ook bij logistieke bedrijven (vaak van webwinkels), in de bouw en horeca.  Deze mensen zoeken ook woonruimte, variërend van 6 maanden tot 3 jaar of zelfs nog langer.

Beleidsregels opstellen

Er is in de regio te weinig goede huisvesting en dat betekent dat ook de gemeente Oirschot regelmatig vragen krijgt om (tijdelijke) huisvesting van arbeidsmigranten toe te staan. Daarom wil de gemeente Oirschot beleidsregels opstellen, zodat duidelijk wordt welke voorwaarden we in Oirschot hanteren. Op 14 mei heeft hierover een gesprek plaatsgevonden met de gemeenteraad. In juni willen we ook met inwoners, ondernemers en andere organisaties een dialoog aangaan. We horen dan graag wat volgens ú belangrijk is! Denk aan bijvoorbeeld het aantal personen per huisvestingsvoorziening of op welk soort locatie een huisvestingsvoorziening mogelijk is. Het gaat dus níet over concrete locaties!

Komt u ook?

Een aanmelding vooraf is niet nodig, maar wel handig voor de organisatie. Meld u daarom aan via info@oirschot.nl (vermeld daarin ‘Dialoogavond’, de datum en het aantal personen).