Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » Duurzame én fleurige akkerranden om Oirschotse landbouwpercelen

Duurzame én fleurige akkerranden om Oirschotse landbouwpercelen

Misschien heeft u ze al gezien: vrolijk gekleurde bloemenstroken rondom diverse akkers. De gemeente Oirschot geeft landbouwgronden in pacht uit. In de voorwaarden is voortaan opgenomen dat de agrariër een drie meter brede rand om het perceel inzaait met een bloemen- en kruidenmengsel. Deze rand bestaat uit diverse soorten inheemse planten en bloemensoorten. Deze bieden van juni tot november veel voedsel en beschutting voor diverse insecten, zoals de (wilde) bijen. Die op hun beurt weer aantrekkelijk zijn voor verschillende kleine zoogdieren en vogels. Dit draagt bij aan een betere biodiversiteit en een stukje duurzaamheid in de gemeente Oirschot!

Afgelopen zaterdag 6 juli onthulden wethouder Esther Langens en collega-wethouder Eric Beex van de gemeente Eersel het infopaneel Biodiversiteit ter hoogte van de t-splitsing De Achterste Donk en Donk in Vessem. Een mooi initiatief van Landcoöperatie Dal van de Kleine Beerze om mens, natuur en landbouw dichter bij elkaar te brengen.