Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » Gasloos en volop zon in Middelbeers

Gasloos en volop zon in Middelbeers

Dit item is verlopen op 27-02-2019.

De manier waarop we onze woningen verwarmen, gaat veranderen. We kunnen er niet meer van uitgaan dat er altijd gas is.

De voorraad is eindig (in Groningen gaat de kraan dicht) en de CO2-emissie bij het gebruik van fossiele brandstoffen is een belangrijke oorzaak van de opwarming van de aarde. De overheid stuurt daarom aan op gasloos wonen.

Op donderdag 14 februari 2019 organiseert de vereniging KempenEnergie in Middelbeers een informatiebijeenkomst over energie en wonen. Tijdens die bijeenkomst wordt informatie gegeven over de mogelijkheden om geen of minder gas te gebruiken en tevens behaaglijker en gezonder te wonen. De bijeenkomst vindt plaats in Ons Mevrouw, Doornboomstraat 23 en begint om 20.00 uur.

Van zonnepanelen tot energiebesparing

In plaats van gas kun je gebruikmaken van de zon. Dat kan door zonnepanelen op je dak te leggen. Maar niet ieder dak is daarvoor geschikt. KempenEnergie heeft dan een oplossing. Tijdens de informatiebijeenkomst in Middelbeers leggen we uit hoe een collectief zonnedak werkt. Voor inwoners van de Kempen zijn er mogelijkheden om mee te doen met collectieve daken van ZonopOirschot, ZonopEersel,  ZonopBergeijk en Zonnepark Welschap.
Duurzaam energie opwekken is belangrijk, maar energie besparen is het meest zinvol. Er wordt informatie gegeven over isoleren en warmteterugwinning, naast informatie over warmtepompen, biomassa en zonnepanelen.

Gesprekstafels

De vrijwilligers van KempenEnergie kennen veel antwoorden, maar zijn vooral geïnteresseerd in de vragen van inwoners zelf. Daarom bestaat de bijeenkomst naast een algemene presentatie uit een aantal gesprekstafels. Aan elke tafel wordt een specifiek thema uitgediept  aan de hand van vragen van de mensen die aangeschoven zijn.

Meer weten?

Met deze vragen kun je ook elke zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur terecht bij het Energieloket in Oirschot. Dit EnergieLoket is gevestigd in D’n Inloop aan De Vier Uitersten 17. Vragen kunnen ook gesteld worden via info@kempenenergie.nl.

 Gasloos