Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » Gemeente Oirschot zoekt nieuwe aanbieder voor zorg, welzijn en participatie

Gemeente Oirschot zoekt nieuwe aanbieder voor zorg, welzijn en participatie

Dit item is verlopen op 26-07-2017.

Oirschot, monumentaal, ondernemend en groen, daar voelt de MENS zich thuis. Samen zorgen wij ervoor dat onze inwoners zich thuis voelen in Oirschot, ook als het gaat om zorg en welzijn. We willen graag dat iedereen gepaste zorg krijgt, ons uitgangspunt is dan ook ‘niemand tussen wal en schip’.

In dit artikel leest u meer over hoe we onze toegang tot zorg, welzijn en participatie voor onze inwoners willen organiseren voor nu en de toekomst.

Loket WIJzer

Met vragen over zorg, welzijn en participatie kunt u nu terecht bij loket WIJzer in De Enck. Dit bestaat momenteel uit verschillende zorgorganisaties onder andere WBO, Lumens, GGzE, MEE, Severinus, Amarant en combinatie Jeugdzorg.

Samen zorgen voor elkaar

Al onze inwoners zijn erg betrokken met elkaar en we hebben een actief verenigingsleven in Oirschot. Deze betrokkenheid heeft ervoor gezorgd dat  we samen onze verantwoordelijkheden op het gebied van zorg en welzijn nemen en waarmaken. Daar mogen we met z’n allen heel erg trots op zijn!

Natuurlijk zijn er altijd zaken die beter kunnen. We willen in de toekomst nog meer gaan samenwerken, nóg meer de nadruk leggen op de kracht van de samenleving en het ondersteunen van lokale netwerken. Door samen te werken met één organisatie kunnen we betere resultaten boeken.

Planning

Het zoeken naar deze partij gaat via een aanbesteding. Hierdoor hebben alle geïnteresseerde aanbieders gelijke kansen om gekozen te worden. De komende tijd blijft alles nog gewoon zoals het nu is. In oktober weten we meer over onze nieuwe aanbieder en informeren we u hier verder over. De planning is dat er in april 2018 één organisatie is die voor u en voor de gemeente het eerste aanspreekpunt is bij alle vragen over zorg, welzijn en participatie.

Vragen?

Heeft u vragen over zorg, welzijn en participatie dan kunt u contact opnemen met Wijzer, telefoon (0499) 33 51 42. Wilt u meer weten over de aanbesteding, neem dan contact op met Arianne Homan van de gemeente Oirschot, telefoon (0499) 58 33 33, e-mail info@oirschot.nl.