Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » Gemeentehuis tot aan zomervakantie ook op donderdagavond open

Gemeentehuis tot aan zomervakantie ook op donderdagavond open

Sinds 1 mei heeft de gemeente tijdelijk ruimere openingstijden. U kunt voortaan ook op donderdagavond bij ons terecht. Voor sommige producten kunt u gewoon binnenlopen, maar voor de meeste zaken vragen we u een afspraak te maken.

Drukke periode

De periode van mei tot de zomervakantie is doorgaans de drukste periode in het gemeentehuis. Het duurt dan vaak lang voor dat u terecht kunt voor bijv. het aanvragen van een reisdocument. Vorig jaar experimenteerden we daarom met een extra avondopenstelling om dit probleem aan te pakken. Inwoners maakten hier veelvuldig gebruik van. Daarom is het gemeentehuis ook dit jaar een aantal maanden extra open op donderdagavond. Hiermee geven we ook invulling aan de ambitie van college en raad om onze dienstverlening te verbeteren.

Openingstijden op afspraak

Wilt u een nieuw rijbewijs of reisdocument aanvragen? Of wilt u andere zaken regelen met de gemeente? Dan vragen we u om een afspraak te maken. Doordat wij vooraf weten dat u komt, kunnen wij ons goed voorbereiden op uw komst en hoeft u niet onnodig lang te wachten. U kunt eenvoudig een afspraak maken via www.oirschot.nl/afspraak. Of telefonisch via (0499) 58 33 33.

De tijden waarop u een afspraak kunt maken vanaf 1 mei zijn:

• Maandag: 09.00 - 12.00 uur
  • Dinsdag: 09.00 - 19.00 uur
  • Woensdag: 09.00 - 12.00 uur
  • Donderdag: 09.00 - 19.00 uur
  • Vrijdag: 09.00 - 12.00 uur

Openingstijden zonder afspraak

Voor sommige zaken kunt u ook gewoon zonder afspraak binnenlopen in het gemeentehuis. Dit kan tijdens de algemene openingstijden van het gemeentehuis. Bijvoorbeeld voor afvalzakken (PMD) of informatiebrochures. Ook kunt u binnenlopen wanneer uw wilt voor het ophalen van uw rijbewijs of reisdocument zodra die klaar is. Voor het ophalen hoeft u dus geen aparte afspraak te maken.

Algemene openingstijden vanaf 1 mei:

• Maandag: 09.00 - 17.00 uur
  • Dinsdag: 09.00 - 19.00 uur
  • Woensdag: 09.00 - 17.00 uur
  • Donderdag: 09.00 - 19.00 uur
  • Vrijdag: 09.00 - 12.00 uur

Ook zijn we op deze tijden telefonisch bereikbaar.

Steeds meer ook online te regelen

Wist u trouwens dat u steeds meer zaken ook gewoon vanuit huis via onze website kunt regelen? Voor het aanvragen van een uittreksel, het doorgeven van een verhuizing of een melding/klacht hoeft u uw huis niet meer uit. Dit kan eenvoudig via www.oirschot.nl.