Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » Gezocht: vrijwillige zwerfafvalpakkers

Gezocht: vrijwillige zwerfafvalpakkers

Dit item is verlopen op 12-12-2018.

Zwerfafval is voor veel mensen een doorn in het oog. Toch zie je regelmatig zwerfafval op straat of in de natuur liggen. Dit afval is niet, of pas over zeer lange tijd, afbreekbaar. Zwerfafval is ongezond voor mens en dier en leidt ook nog eens tot onnodig verlies van grondstoffen.

De blikjes en flesjes die, bewust of onbewust, worden achtergelaten, hadden namelijk gerecycled kunnen worden. Momenteel zetten 9 vrijwillige zwerfafvalpakkers (ZAPpers), van de gemeente Oirschot, zich in om hun eigen buurt een stuk schoner te maken. Deze kanjers zorgen ervoor dat onze gemeente steeds mooier wordt. Helpt u ook mee?

Wat doet een ZAPper?

Als ZAPper ga je zelfstandig of samen met buurtgenoten, op het moment dat het jou/jullie uitkomt, lekker een wandeling maken door onze gemeente. Tijdens deze wandeling zorg je ervoor dat je al het zwerfafval dat je tegenkomt meeneemt.

De gemeente Oirschot zorgt ervoor dat jij van alle materialen voorzien wordt. Zoals een hesje, handschoenen, grijper, afvalzakken en afvalzakhouder. De gemeente haalt de zakken zwerfafval bij jou aan huis op.

Helpt u mee?

Wil jij zelfstandig of in een groepje aan de slag gaan om jouw buurt een stukje schoner te maken? Dan kun je jezelf aanmelden om zwerfafvalpakker (ZAPper) te worden! Stuur hiervoor een e-mail naar teamschoon@onsburo.eu of bel naar Nico Jansen via telefoonnummer 06-46882303.