Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » Handhavingsactie in natuurgebied in buitengebied Best en Oirschot

Handhavingsactie in natuurgebied in buitengebied Best en Oirschot

Dit item is verlopen op 12-12-2018.

Verschillende overtredingen in kwetsbaar buitengebied
Op donderdag 22 november 2018 is er een handhavingsactie geweest in de buitengebieden van de gemeenten Best en Oirschot. Deze actie was op touw gezet om milieuovertredingen te signaleren en waar mogelijk te beboeten.

Het handhavingsteam van Samen Sterk in Brabant (SSiB) is regelmatig in de buitengebieden actief om natuurgebieden te beschermen. De kwetsbare natuur leidt namelijk onder deze overtredingen. Denk dan aan afvaldumpingen, wildcrossers en barbecueënde recreanten.

Deze actie is georganiseerd door Samen Sterk in Brabant (SSiB) en met medewerking van de samenwerkende partners, en BOA’s van de gemeenten Best  en Oirschot en Staatsbosbeheer.

‘Resultaat’

Wat is er tijdens de handhavingsactie op 22 november gesignaleerd?

• Een afvaldumping van slachtafval van in totaal maar liefst 12 vuilniszakken in het buitengebied van Best
  • Een brommerrijder in hetzelfde natuurgebied. Deze persoon  heeft een boete ontvangen (Best).
  • In totaal 4 loslopende honden. De baasjes hebben een waarschuwing gekregen
  • Een aantal lege spuitbussen en injectienaalden bedoeld voor vee en paarden

Een betrokken handhaver van SSiB vertelt: “Je hoopt natuurlijk altijd dat je niks tegenkomt tijdens een dergelijke actie. Maar helaas; niets is minder waar. Nog steeds krijgt de kwetsbare natuur het flink te verduren. Het zou mooi zijn als we uiteindelijk een vermindering in de overtredingen gaan zien. Om dit te bereiken moeten we blijven communiceren, zichtbaar zijn en ontzettend goed samenwerken met iedereen in de keten. En daar zetten we ons als SSiB iedere dag voor in!”

U ziet een misstand, direct melden!

SSiB roept iedereen op het buitengebied in de gaten te houden. Wie denkt dat er iets niet in de haak is, kan tegen lokaal tarief bellen met het speciale telefoonnummer 0900-9965432 of direct een melding doen via de BuitenBeter app. Met de app is het een kwestie van een foto maken, gps-locatie bevestigen en versturen. Uw melding wordt direct doorgestuurd naar SSiB of een van onze partners.

Meer informatie

Alle informatie over het programma Samen Sterk in Brabant vindt u op www.odbn.nl/ssib.