Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » Handhavingsactie in natuurgebied Oostelbeersche Heide

Handhavingsactie in natuurgebied Oostelbeersche Heide

Dit item is verlopen op 26-02-2018.

Er wordt nog steeds gecontroleerd op motorcrossers of quad rijders die off the road rijden in kwetsbare natuurgebieden in de gemeente Oirschot en buurgemeenten. Zondag 4 februari 2018 vond er een handhavingsactie plaats in en rondom natuurgebied Oostelbeersche Heide.

Een team van buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) van de gemeenten Oirschot en Best werkten hier samen.

Het doel van deze handhavingsacties is het verwijderen van motorcrossers in natuurgebieden. De gemeenten Oirschot en Best krijgen namelijk al langere tijd en met grote regelmaat klachten van overlast en schade aan flora en fauna veroorzaakt door illegaal crossen in natuurgebieden. De klachten houden, naast verstoring en vernieling van flora en fauna, vaak een gevoel van onveiligheid in voor recreanten, wandelaars en ruiters. De handhavingsactie leverde vijf staande houdingen op tegen crossers die allen een proces verbaal kregen.

Houd samen met ons een oogje in het zeil

Het handhavingsteam roept iedereen op het buitengebied in de gaten te blijven houden. Ziet u iets opvallends in deze omgeving, dan kunt  u contact opnemen via de Buiten Beter app of melden bij de gemeente Oirschot via www.oirschot.nl/melding, (0499) 58 33 33 of bij de politie via 0900 8844.