Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » Handhavingsacties op komst voor loslopende honden in natuurgebieden in Oirschot en Best

Dit item is verlopen op 09-05-2018.

U bent gewaarschuwd!
In de natuurgebieden van de gemeente Oirschot en Best is het verplicht de hond aangelijnd te houden. Helaas houden een aantal hondenliefhebbers zich niet aan deze regel.

Het gevolg hiervan is dat honden sporen achterlaten, wilde dieren verjagen of zelfs aanvallen en een last zijn voor andere recreanten. Daarom gaan wij hier binnenkort op handhaven.

Wat hebben we al gedaan?

Het afgelopen jaar zijn diverse personen met een loslopende hond aangesproken op hun overtreding. Ook zijn diverse berichten over het onderwerp geplaatst via het Oirschots Weekjournaal en social media. daarnaast hebben we informatieborden geplaatst in de bossen en er zijn enkele Honden-aan-de-lijn acties gehouden.

Boete

Na een jaar waarschuwingen uitdelen gaat de gemeente nu ook boetes geven. Binnenkort starten hiervoor de eerste handhavingsacties in samenwerking met de gemeente Best, Brabants Landschap, Samen Sterk in Brabant. Een boete voor het lopen met een niet-aangelijnde hond is € 104,-. Als een hond achter wild aanzit, kan de boete oplopen tot enkele honderden euro’s.

Vragen?

Voor vragen kunt u terecht bij Carel van Dijck via telefoonnummer (0499) 58 33 33, e-mail info@oirschot.nl.