Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » Heb jij je al ingeschreven voor de Landelijke Opschoondag op 23 maart?

Heb jij je al ingeschreven voor de Landelijke Opschoondag op 23 maart?

Dit item is verlopen op 25-03-2019.

Zaterdag 23 maart 2019 staat in het teken van de Landelijke Opschoondag. In Oirschot, de Beerzen en Spoordonk steken inwoners de handen uit de mouwen om samen voor een schonere omgeving te zorgen. Heb jij je ook al ingeschreven? Je kunt samen met buren, vrienden, klasgenootjes, of clubgenoten een opruimgroep vormen en aanmelden.

Doe mee en win de Afvalbingo!

In samenwerking met de gemeenten is speciaal voor de Landelijke Opschoondag de Afvalbingo ontwikkeld. Deze heeft een speels competitie-element en geeft deelnemers een positief gevoel over het opruimen van zwerfafval. Kinderen gaan met de bingokaart op pad om zo veel mogelijk verschillende soorten zwerfafval af te vinken. Bij een volle kaart krijgen ze een leuke attentie. Daarnaast doen de deelnemende groepen met een unieke bingocode op afvalzakken mee voor de hoofdprijs!

Wethouder Esther Langens: ''Gemeente Oirschot is monumentaal, ondernemend en groen en daar voelt de MENS zich thuis! Toch blijft er zwerfafval in de openbare ruimte en onze natuur achter. We moeten zuinig zijn op onze omgeving. Daarom is het van belang dat we onze omgeving schoon en netjes houden, zowel binnen als buiten de kernen. Samen met ondernemende inwoners  steek ik op 23 maart de handen uit de mouwen om te zorgen dat dit zo blijft. Helpt u ook mee om De Beerzen, Spoordonk en Oirschot opgeruimd en schoon te houden?''

Zin om mee te doen?

Aansluiten kan altijd, graag zelfs. Stuur dus een e-mail met je naam, woonplaats en organisatie (bijv. buurt of sportvereniging) naar teamschoon@onsburo.eu, met als onderwerp ‘LOD 2019’. Of kijk op www.oirschot.nl/landelijkeopschoondag.