Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » Informatieavond groene subsidies op donderdag 12 juli

Informatieavond groene subsidies op donderdag 12 juli

Dit item is verlopen op 13-07-2018.

Samen maken we het buitengebied natuurlijker!
Er zijn vanuit de overheid talloze subsidies beschikbaar die als doel hebben om het buitengebied natuurlijker en mooier te maken.

Om boeren en inwoners van het buitengebied van de gemeente Oirschot en gemeente Boxtel wegwijs te maken in subsidieland organiseert Praedium, in samenwerking met het Collectief Midden-Brabant, Coördinatiepunt Landschapsbeheer en de gemeenten Oirschot en Boxtel op donderdag 12 juli van 20:00u tot 22:00u een informatieavond in Gasterij De Beurs, Sint Odulphusstraat 7, aan de markt in Oirschot.

Wat kunt u verwachten

De biodiversiteit van het bodemleven, bloemen en planten, insecten en weide- en akkervogels is de laatste decennia sterk afgenomen in Noord-Brabant. Dit is niet alleen een bedreiging voor zeldzame soorten. Het is ook een bedreiging voor de zogenaamde ‘functionele biodiversiteit’ die nodig is voor landbouwproductie, denk aan bestuiving van gewassen door insecten. Als laatste staat ook de schoonheid van ons mooie Brabantse landschap onder druk. De avond is bedoeld voor alle inwoners en boeren van het buitengebied van gemeenten Oirschot en Boxtel die bij willen dragen aan een mooier en groener buitengebied en die kansen zien in een natuur-inclusievere manier van produceren.

Aanmelden

Meld u nu aan voor de informatieavond via pvlimpt@praedium.eu en wij geven u vooraf in een subsidie-scan aan voor welke subsidie u in aanmerking komt.