Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » Informatiebijeenkomst KempenEnergie 20 februari

Informatiebijeenkomst KempenEnergie 20 februari

Dit item is verlopen op 21-02-2018.

De vereniging KempenEnergie organiseert een informatieavond op dinsdag 20 februari 2018 om 20.00 uur in gemeenschapshuis D’n Bogerd in Vessem. Aan de orde komen twee actuele onderwerpen: Hoe kan een woning zonder gas verwarmd worden? En hoe werken collectieve zonnedaken zoals bijvoorbeeld Zonnepark Welschap? Tijdens de informatieavond laten we zien wat de mogelijkheden zijn om gasloos te gaan wonen en vertellen we over de beste aanpak.

We hebben een klimaatprobleem; de aarde warmt te veel op. Een belangrijke oorzaak van die opwarming is de sterk verhoogde uitstoot van CO2. Dit broeikasgas komt vrij bij het verstoken van fossiele brandstoffen als kolen, olie en gas. Daarnaast levert de winning van deze stoffen ook ernstige milieuproblemen op. Waterverontreiniging door gezonken tankers en aardbevingen in Groningen. Het beleid van de overheid is gericht op energieneutraal worden: stoppen met fossiele brandstoffen zoals aardgas.

Een mogelijkheid om zelf stroom op te wekken zijn zonnepanelen. Maar wat als je dak niet geschikt is. Dan zijn er de collectieve daken waar KempenEnergie druk mee aan het werk is. In Eersel worden eind maart 250 panelen op het dak van de sporthal gelegd. 24 Leden van KempenEnergie worden samen eigenaar van dat dak wekken zo hun eigen stroom op. Verder worden er voorbereidingen getroffen voor een groot collectief zonnepark op de vliegbasis Eindhoven. Inwoners van Knegsel, Vessem, Wintelre, de Beerzen en Oirschot kunnen mee doen. We geven deze avond informatie over de stand van zaken, over de postcoderoosregeling, over hoe je mee kunt doen en hoe de planning er uitziet.

We hebben een mondiaal probleem; KempenEnergie biedt handvaten om lokaal een bijdrage te leveren aan de oplossing.

Via info@kempenenergie.nl kunt u contact met ons opnemen.