Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » Inloopavond herontwikkeling Groot Bijstervelt

Inloopavond herontwikkeling Groot Bijstervelt

Op 11 oktober 2017 organiseert VB2 Vastgoed samen met de zorgorganisaties van Valuas en Ontzorgd Wonen, Hylkema Erfgoed en de gemeente Oirschot een inloopavond. Tijdens deze avond willen deze partijen u informeren over de plannen voor de invulling van de gebouwen en het park Groot Bijstervelt in Oirschot.

U bent van harte welkom om tussen 19.30 en 20.30 uur de plannen te komen bekijken en u te laten informeren. De inloopavond vindt plaats in kasteel Groot Bijstervelt, Montfortlaan 12 in Oirschot.

Plannen

De partijen zijn van plan om het voormalige klooster te herontwikkelen naar een levensloopbestendig woon-zorgcomplex. De kapel en delen van het klooster zijn rijks- en gemeentelijk monument. De plannen gaan uit van de restauratie van het rijks- en gemeentelijke monument. Ook verbeteren zij de openbare toegankelijkheid van het park en de kapel. De niet-monumentale delen van het hoofdgebouw en de boerderij worden vervangen door twee nieuwe gebouwen. Op ongeveer de plek van de oostvleugel realiseren ze een nieuwe vleugel en op de plek van de boerderij komt een vrijstaand gebouw met zorgappartementen.

Bestemmingsplan

Om deze plannen mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan nodig. Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 14 september 2017 tot en met 25 oktober 2017 ter inzage.