Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » Interesse in een bezoek aan de simulatiecabine van Into D’mentia?

Interesse in een bezoek aan de simulatiecabine van Into D’mentia?

Dit item is verlopen op 30-05-2019.

Steeds meer mensen moeten leren leven met dementie, circa één op de 4 - 5 mensen krijgt deze aandoening. Dit geldt ook voor mensen uit Oirschot. Meer dan 80% van de mensen met dementie woont nog gewoon thuis, dankzij de hulp van veel mantelzorgers, familie en anderen in hun directe nabijheid.

Maar niet alleen hulp uit de directe omgeving is belangrijk. Iedereen uit de gemeenschap kan helpen om mensen met dementie zo gelukkig, gezond en veilig mogelijk thuis te laten wonen.

Een bezoek aan de simulatiecabine van Into D’mentia is onderdeel van dit plan. Tijdens dit (individuele) bezoek beleeft u wat iemand met dementie ondergaat. U leert signalen te onderkennen en wordt zich bewust van de impact van dementie. De simulatiecabine staat van 30 april tot en met 29 mei bij Joris Zorg in Oirschot. Het bezoek duurt 25 minuten. Daarna volgt een nagesprek van 25 minuten. De cabine is alleen te bezoeken op basis van aanmelding. Voor mensen die overdag echt niet kunnen, is er gelegenheid woensdagavond 1 mei en donderdagavond 23 mei. Het bezoek is geheel gratis, dankzij bijdragen van Joris Zorg, Amaliazorg, Rabobank, Lionsclub en gemeente.

Aanmelden

U kunt zich vóór 25 april aanmelden via het formulier onder dit bericht. De organisatie heeft uw gegevens echt nodig om een goede planning te kunnen maken en om u te kunnen bereiken als dat nodig is. De organisatie informeert u uiterlijk medio april of en zo ja, wanneer u verwacht wordt.

Voor vragen of opmerkingen kunt u mailen naar oirschotdementievriendelijk@gmail.com of bel 06-51513353.

Te downloaden: