Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » Jaarlijkse inzameling taxussnoeisel weer van start 10 Juni

Jaarlijkse inzameling taxussnoeisel weer van start 10 Juni

Dit item is verlopen op 26-06-2019.

Stichting Taxus Taxi haalt snoeisel op voor chemotherapieën
De jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel door stichting Taxus Taxi gaat maandag 10 juni weer van start. Het snoeisel van deze haagplant wordt gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestandsdeel van de chemotherapie. “We zijn elk jaar weer blij dat zoveel mensen mee willen doen met het inzamelen”, vertelt Werner Toonen van stichting Taxus Taxi.

Goede voorbereiding

Om bezitters van de Taxusplant goed voor te bereiden zijn hieronder enkele tips.

  • Broei is de grootste boosdoener als het gaat om de bruikbaarheid van het snoeisel. Om dit te voorkomen, adviseren wij mensen altijd om in het midden van het snoeisel een kuil te maken ter grootte van een voetbal
  • Wat ook van belang is, is de hoeveelheid snoeisel. Er is een minimale hoeveelheid nodig om het financieel haalbaar te maken, want het is een gratis service die zij aanbieden. De minimale hoeveelheid is een volle kruiwagen of een halfgevulde Taxus Taxi Tas, die gratis kan worden opgehaald bij verschillende uitgiftepunten (o.a. Boerenbond, Welkoop en Intratuin).

Afspraak inplannen

De inzameling gaat vanaf maandag 10 juni van start. Wie wil deelnemen aan deze actie, kan 24 uur per dag een afspraak voor het ophalen inplannen via www.taxustaxi.nl/afspraak. Stichting Taxus Taxi heeft de voorkeur dat u een afspraak laat inplannen zo kort mogelijk nadat u uw taxushaag heeft gesnoeid. De taxustwijgjes bevatten dan nog de meeste werkzame stof.

Meer informatie over het inzamelen van snoeisel en de stichting Taxus Taxi via www.taxustaxi.nl.