Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » Kans op een natuurbrand verkleinen

Kans op een natuurbrand verkleinen

In onze gemeente en in de omliggende gemeenten kennen we mooie natuurgebieden. Zowel inwoners als bezoekers trekken graag de natuur in voor een wandeling of fietstocht. Vooral in de droge en warme periodes neemt de kans op een grillige en onvoorspelbare natuurbrand toe.

Een natuurbrand heeft het kenmerk zich snel te verspreiden. Bijna alle natuurbranden ontstaan door menselijk gedrag. Eén weggegooide sigarettenpeuk of stuk glas kan al de oorzaak zijn van een brand die een enorm natuurgebied verwoest. Er gaat veel mooie natuur verloren en brand vormt een bedreiging voor dieren in de natuur. Voor mensen is het grootste gevaar dat ze ingesloten raken en niet meer op tijd weg kunnen komen.

Weet u wat u kunt doen om een natuurbrand te voorkomen? En weet u ook hoe te handelen als u wordt geconfronteerd wordt met een (beginnende) brand?

Meer informatie vindt u in een handig overzicht onderaan de pagina

Te downloaden: