Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » Kent u iemand die een lintje verdient?

Kent u iemand die een lintje verdient?

Dit item is verlopen op 23-05-2018.

U heeft de mogelijkheid om iemand voor een Koninklijke Onderscheiding voor te dragen
Voor de Orde van Oranje-Nassau komen personen in aanmerking met (langdurige) bijzondere verdiensten voor de samenleving. Denk aan de vele vrijwilligers die actief zijn op sociaal-maatschappelijk gebied.

Een Koninklijke Onderscheiding kan worden toegekend bij Algemene Gelegenheid (Koningsdag) of bij een bijzondere persoonlijke gelegenheid (bijvoorbeeld een jubileum).

Hoe draagt u iemand voor?

Als u vindt dat iemand in uw omgeving in aanmerking komt voor een Koninklijke Onderscheiding kunt u een aanvraag indienen bij de burgemeester. Om een Koninklijke Onderscheiding te verkrijgen zijn verdiensten voor de gemeenschap (maatschappelijk, economisch, sociaal, cultureel en/of sportief terrein) belangrijk.

Een aanvraagformulier voor een Koninklijke Onderscheiding kunt u downloaden via www.lintjes.nl. Een nauwkeurige omschrijving van alle verdiensten, de tijd die hij of zij hieraan besteden en hoelang zij deze verdiensten al uitvoeren is erg belangrijk.

Wanneer kunt u uw aanvraag indienen?

Koningsdag 2019 lijkt nog ver weg, maar als u iemand wil aandragen voor een lintje, die de burgemeester op Koningsdag 2019 uitgereikt, ontvangen wij de aanvraag graag vóór 15 juli 2018. Een aanvraag voor een bijzondere gelegenheid ontvangen wij graag uiterlijk zes maanden vóór de datum van uitreiking.

Beoordeling

Het indienen van een aanvraag betekent niet automatisch dat de onderscheiding ook wordt toegekend. De burgemeester beoordeelt de aanvraag zorgvuldig en stuurt deze met haar advies naar de Commissaris van de Koning. Daar wordt de aanvraag bekeken en doorgestuurd naar het Kapittel van de Civiele Orden. Deze commissie brengt uiteindelijk advies uit aan de Koning.

Meer informatie

Voor meer informatie over het aanvragen van een Koninklijke Onderscheiding kunt u contact opnemen met Mariëlle van de Moosdijk via telefoonnummer (0499) 583 333, email m.vandemoosdijk@oirschot.nl. Daarnaast kunt u de volgende websites bezoeken: www.lintjes.nl of www.kanselarij.nl.