Home » Inwoners » Actueel » Nieuws » Langendonksedijk wordt gedeeltelijk fiets/wandelpad

Langendonksedijk wordt gedeeltelijk fiets/wandelpad

Dit item is verlopen op 27-03-2019.

Van het onverharde stukje van de Langendonksedijk (tussen de Broekstraat en de Heibloemdijk) maken wij een half verhard fiets/wandelpad. Hierdoor kunt u het natuurgebied Kampina meer beleven. De werkzaamheden zijn 11 maart gestart.

   

Waarom doen we dit?

Dit onverharde gedeelte van de Langendonksedijk is nu alleen te voet bereikbaar. Via dat gedeelte is juist de overstromingsvlakte van het prachtige natuurgebied Kampina optimaal te beleven. Om het gebied beter toegankelijk te maken leggen wij een half verhard fiets/wandelpad aan.

Fietsknooppuntennetwerk

We passen ook het fietsknooppuntennetwerk aan. Deze loopt nu nog over de hele Broekstraat, maar zal na afronding van het project ter hoogte van de Langendonksedijk, afbuigen richting de overstromingsvlakte. Hierdoor is de route ook veiliger.

Geen toegang voor gemotoriseerd verkeer

Het nieuwe fiets/wandelpad is ontoegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Hierdoor beschermen we de natuurwaarden.

Planning

De werkzaamheden beginnen in de week van 11 maart en duren naar verwachting tot half april. Tijdens de werkzaamheden wordt de kade enkele keren afgesloten voor de veiligheid.

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met projectleider Ivo Mulders via telefoonnummer
499 – 58 33 33 of e-mail info@oirschot.nl. Dit project is mede mogelijk door een subsidie van Landschapsfonds Het Groene Woud.